Съюзник на бившия италиански премиер Силвио Берлускони Силвио Берлускони -

...
Съюзник на бившия италиански премиер Силвио Берлускони Силвио Берлускони -
Коментари Харесай

Кандидатът на Берлускони печели изборите в Сицилия

Съюзник на някогашния италиански министър председател Силвио Берлускони Силвио Берлускони - италиански политик и бизнесмен, притежател на ФК... към профила печели районните избори в Сицилия с дребна преднина пред претендента на популисткото Движение "5 звезди ".

Изборите в Сицилия се наблюдават деликатно, защото са считани за самобитна генерална подготовка за парламентарните избори в Италия, които е допустимо да се състоят през март, съобщи ДПА. Резултатите от гласуването в Сицилия, минало при ниска интензивност от 46,8 на 100, демонстрират, че с най-хубави шансове за националните избори са дясноцентристката съпротива и Движението "5 звезди ".

При преброени съвсем 99 на 100 от бюлетините претендентът на Берлускони Нело Музумечи, някогашен заместител министър на труда и член на Европейския парламент, води с 40 % пред Джанкарло Канчелери, за който в неделя са дали своят вот 34,6 на 100.

"От все сърце благодаря на гласоподавателите в Сицилия, че откликнаха на апела ми. Сицилия избра пътя на смяната ", написа Берлускони във Facebook и съобщи, че резултатът е предвещание за триумф на националните избори през 2018 година

Въпреки успеха на Музумечи учредената от комика Пепе Грило партия също съобщи, че е удовлетворена от представянето си. "Гласуването не ни донесе председателския пост (на правителството) в Сицилия, само че това е началото на вълна, която може да ни донесе 40 % ", написа претендентът за министър председател на Движението "5 звезди " Луиджи ди Майо, имайки поради задачата, която групировката си слага на общите избори следващата година.

Най-голямо проваляне в Сицилия претърпяха една от ръководещите сили на национално ниво - Демократическата партия, и нейният водач и някогашен министър председател Матео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 година... към профила. Техният претендент Фабрицио Микари остана надалеч зад първите двама с поддръжка от единствено 18,6 на 100. След него с 6,1 % е по-левият Клаудио Фава. Лошото показване евентуално ще окуражи критиците на Ренци и ще го принуди да търси доближаване с левите дисиденти, които напуснаха партията му през последните месеци. Смята се обаче, че лявоцентристките сили нямат особени шансове да преодолеят разликите си.

Някои анализатори са на мнение, че е пресилено да се приказва за неприятни вести за Ренци, тъй като Сицилия по традиция е по-консервативно настроена и се е знаело, че там демократите няма да се показват добре. В общо националните допитвания обаче лявоцентристите не изостават толкоз доста от дясноцентристите и изпреварват популистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР