Съюзническата коалиция в Донбас затяга железния пръстен около Славянск. Атаките

...
Съюзническата коалиция в Донбас затяга железния пръстен около Славянск. Атаките
Коментари Харесай

Славянск: 70 хиляди украински бойци ще бъдат обкръжени в котел

Съюзническата коалиция в Донбас стяга стоманения пръстен към Славянск. Атаките идват от три направления по едно и също време. Почти 70 000 украински бойци могат да бъдат затворени в града и покрайнините му. Дори западните специалисти са принудени да признаят, че в сегашната обстановка украинците имат единствено две благоприятни условия: плен или гибел.

Даже Генщабът на Украйна признава скорошното проваляне

Славянск е град със 100 000 поданици, който към този момент беше сцена на най-интензивните борби през 2014 година Украинците вкараха тук гигантска войска, която десетки пъти превъзхождаше силите на Народната милиция на ДНР. В същото време украинците с превъзхождащи сили съумяха да завладяват града едвам от четвъртия път.

Оттогава от година на година Славянск се трансформира в укрепен регион, заливайки с бетон всички подстъпи към града. Сега в Славянск и покрайнините му, съгласно изчисленията на заместник-министъра на информацията на ДНР Артем Олхин, са съсредоточени 60-70 хиляди украински военни.

Около тях обаче пръстенът от съюзнически сили се свива, пишат в аналитична записка специалисти от Американския институт за проучване на войната (Institute for the Study of War) Каролина Хърд, Мейсън Кларк и Джордж Барос.

Американски анализатори означават, че настъпателната интервенция се организира по едно и също време от три направления - северозападно (Изюм), източно (Лисичанск) и южно (Горловка).

Анализаторите означават, че единствено в Изюмско направление работят минимум 30 батальонно-тактически групи от съветската войска. Съюзниците прегрупират силите и укрепват батальонните тактически групи, с цел да нанесат съдбоносен удар на Славянск от Изюм и Лиман.

Руското командване, пишат специалисти, дава приоритет на напъните за свързване на достиженията в югоизточната част на Харковска област и в северозападната част на Донецка област. Нещо повече, даже украинският Генерален щаб е заставен да признае, че в настъплението против Славянск може да вземат участие нови сили, нови групировки.

Руските войски са към този момент на 20 км от Славянск

Още сутринта на 9 юни съюзническите сили сполучливо минаха река Северски Донец в региона на Святогорск, а също по този начин навлязоха в селата Пришиб и Тетяновка, оставени от врага на юг от Святогорск. Сега по права линия до Славянск са единствено 20 километра.

Сега съюзническите сили ще засилят напъните, споделят американски анализатори. Те ще консолидират и най-малкия боен триумф с масирани наземни, въздушни и артилерийски офанзиви против украинските укрепени позиции.

Офанзивата върви сполучливо освен на север от Славянск, само че и на юг. Съюзническите войски съвсем изцяло превзеха обитаемоте места Камишеваха и Роти покрай границата на ДНР и ЛНР.

Това приближава рухването на Бахмут, който украинците също трансфораха през годините на непрестанно ръководство в съвсем същия укрепен регион като Славянск.

Бахмут се свързва с Лисичанск, който се управлява от съюзнически сили, автомагистрала T1302. Магистралата, несъмнено, е стратегическа, по нея минават и наземни линии.

Ето за какво украинците се пробват с всички сили да защитят автомагистралата, само че съюзническите сили непрестанно напредват към Бахмут, показват американски военни анализатори. И това опровергава изказванията на Сергей Гайдай, който се назовава губернатор на Луганска област, който седи в Киев и излъчва от там.

Агенция Janes: западните доставки на оръжия за Киев са все проблематични

Западната военна машина продължава да твърди, че Донбас се напомпва с оръжия на НАТО. По-специално, Конгресът на Съединени американски щати скоро би трябвало да утвърди прехвърлянето на дронове за междинна височина MQ-1C Grey Eagle на украинската страна. Тези дронове са оборудвани с ракети въздух-земя Lockheed Martin AGM-114 Hellfire.

Grey Eagle е осъвременена военна версия на дрона RQ-1 Predator. Той има нараснала устойчивост, написа анализаторът на Janes Гарет Дженингс.

Администрацията на Байдън счита, че даже 4 от тези дрона доста ще усилят мощта на украинската войска. Всъщност, съгласно Дженингс, вероятното прекачване на тежки атакуващи дронове в Украйна беше оповестено при започване на април. До ден сегашен обаче няма даже решение на Конгреса.

Британците също се пробват да бъдат в крайник с американците, като ще доставят на Украйна реактивни системи за залпово изстрелване M270. Това разгласи публично министърът на защитата Бен Уолъс. Освен това боеприпасите M31A1 ще бъдат доставяни „ в огромен мащаб “.

Освен това, в случай че Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи, че Украйна ще получи 4 дрона Grey Eagle, то Министерството на защитата на Обединеното кралство деликатно крие броя на M270, обръща внимание анализаторът на Janes Никълъс Флоренца.

Флоренца написа, че ракетните системи ще дойдат по искане на украинското командване. А задачата на британците е да подтиснат потреблението на далекобойна артилерия от Русия.

Вярно е, че има няколко " само че ". Украинските военни към момента би трябвало да се научат по какъв начин да работят с М270, до момента в който английските военни инструктори отхвърлят да отидат в Донбас. Така че ще би трябвало да учат в самото Обединено кралство.

Вярно е, че за задачата украинците ще би трябвало да бъдат изведени от бойната зона и по-късно върнати назад. Да, и самите ракетни системи би трябвало да бъдат превозени през фронтовата линия. А това е необикновено.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР