Съюзът на офицерите „Атлантик“ излезна със специална декларация с която

...
Съюзът на офицерите „Атлантик“ излезна със специална декларация с която
Коментари Харесай

Съюзът на офицерите „Атлантик“: Политиката на Путин няма да спре до тук, ще търси решаване на имперските си интереси на широк фронт

Съюзът на офицерите „ Атлантик “ излезна със специфична декларация с която осъжда съветската експанзия против Украйна и започването на пълномащабни военни дейности против самостоятелна и суверенна страна.

„ Ние остро осъждаме несъответстващото държание на някои държавници и политици и настояваме президентът на Републиката, изпълнителната власт и парламентарно показаните политически сили да преразгледат и по-ясно и интензивно да заявяват своите упоритости пред нашите съдружници в общата защита, които да бъдат забележими, интегрирани и действително изпълнени “, се акцентира в декларацията. Скандално е, че другите офицерски запасни организации, които са най-вече с русофилски и неокомунистически възгледи мълчат по горещата тематика, с което ясно дават знак на обществото, че поддържат експанзията на Путин и избиването на почтени жертви.

Ето и цялостния текст:

Д Е К Л А Р А Ц И Я
НА СЪЮЗА НА ОФИЦЕРИТЕ ОТ РЕЗЕРВА „ АТЛАНТИК “

Свидетели сме на жестока военна експанзия против суверенна Украйна, която беше осъществена от Руската федерация. Този невиждан акт на принуждение, нарушаващ интернационалното право и дестабилизиращ международния мир, няма еднакъв на себе си от интервала на Втората международна война до наши дни. Ние, членовете на Съюза на офицерите от запаса „ Атлантик “ (СОРА) заявяваме следното:
Категорично осъждаме вероломното нахлуване на Руската федерация против Украйна – страна самостоятелна и приела сама да се развива по своя либерален път, спазвайки интернационалните контракти и съглашения.
Съюз „ Атлантик “ в своите разбори и заявления постоянно е подчертавал, че противозаконното присъединение на Крим и поддържаните и в следствие оповестените от Кремъл за самостоятелни територии в регионите на Луганск и Донецк, намиращи се в Украйна, ще бъдат плацдарма за въвеждане на окупационни съветски войски и съветски терористи. Ние в продължение на месеци давахме ясни сигнали, че политиката на Путин няма да спре до тук, а ще търси решение на имперските си ползи на необятен фронт, завладявайки Украйна, като изразихме хрумвания за разнообразни сюжети, от които за огромно наше страдание се случи най-страшния – масирана експанзия от три посоки.
Остро осъждаме нарушаването на Минските съглашения, на Будапещенския меморандум и присъединение на Украйна към Договора за неразпространение на нуклеарно оръжие и на интернационалното право, от страна на Русия, която трябваше да бъде поръчител за стабилизиране на мира в този район на света, а не гневен агресор.
Заставаме на твърдите си позиции в поддръжка на суверенитета, териториалната цялостна Украйна нейното демократично развиване. Настояваме Руската федерация неотложно да приключи военните дейности, войските и да изоставен украинска територия и неотложно да седне на масата на договарянията!
Ние, от Съюза на офицерите от запаса „ Атлантик “, не можем да бъдем безразлични пред дадените хиляди жертви и от двете страни, вследствие на безумното решение на Путин и неговата администрация, и ще продължим да поддържаме и настояваме за по-засилена евроинтеграция, оперативна съгласуемост с НАТО и задействане на отбранителния проект на нашата страна при повишената военна заплаха – все дефицити, които за жалост напоследък се допълват и от некомпетентността на доста ръководители в областта на националната ни сигурност.
Ние остро осъждаме несъответстващото държание на някои държавници и политици и настояваме президентът на Републиката, изпълнителната власт и парламентарно показаните политически сили да преразгледат и по-ясно и интензивно да заявяват своите упоритости пред нашите съдружници в общата защита, които да бъдат забележими, интегрирани и действително изпълнени.
България би трябвало да бъде същински заслужен и виновен съдружник и да заслужи доверието и уважението на своите съдружници!
ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СОР „ АТЛАНТИК “
25.02.2022 година
София
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР