Съюзът на международните превозвачи в България и Асоциацията на превозвачите

...
Съюзът на международните превозвачи в България и Асоциацията на превозвачите
Коментари Харесай

Международните превозвачи скачат на протест

Съюзът на интернационалните превозвачи в България и Асоциацията на превозвачите на Република Турция провеждат кротичък митинг против забавената обработка на камиони и товари на границата сред двете страни.

През последните няколко години транспортът на артикули през територията на нашата страна доста се е нараснал, написа БГНЕС.

През 2018 година за едно денонощия през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” са прекосявали към 700-800 тежкотоварни транспортни средства. Днес трафикът се е нараснал доста, като за 24 часа могат да преминат 1000-1200 автомобила.

Въпреки това на граничния пункт се образуват километрични колони, което основава напрежение в бранша.

През октомври са извършени срещи на двете организации с Министерствата на превоза на двете страни, които не са дали резултат и времето за обработката на товарите на границата не се е трансформирало.

Автомобилите не престават да чакат повече от 2-3 дни. Браншовите организации упорстват за незабавни ограничения, които да ускорят обработката, с цел да могат да се съблюдават периодите за логистика на товарите.

Представители на СМП-България и UND-Турция ще стачкуват в буферната зона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” на 2 декември от 11 часа.

Събитието ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР