Съюзът на демократичните сили стана на 34 години. Датата беше

...
Съюзът на демократичните сили стана на 34 години. Датата беше
Коментари Харесай

Днес е голям ден за редиците на ГЕРБ-СДС. Деси Атанасова разряза тортата

Съюзът на демократичните сили стана на 34 години. Датата беше маркирана в Народното събрание, където ръководителят Румен Христов почерпи за рождения ден съидейниците от групата на ГЕРБ-СДС, предава „ Трибюн “.
Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова се включи в разрязването на тортата дружно с Христов.
Първоначалната организация, която дава началото на Съюз на демократичните сили, е основана на 7 декември 1989 година като коалиция от група неправителствени организации, възобновени остарели партии и самостоятелни профсъюзи. Общата цел е отхвърлянето на комунистическата тоталитарна система и установяването на народна власт в България.
Съюз на демократичните сили става партия през 1997 след тежката Виденова зима и последвалите месеци на митинги и политическо напрежение. През април 1997 ръководената от Съюз на демократичните сили коалиция Обединени демократични сили (ОДС) съумява да завоюва цялостно болшинство и основава държавно управление – първото след 1989 година, което изкарва цялостния си мандат – от май 1997 до юли 2001 година
След тежки години на разединение, родило голям брой други партии и организации, достоверната десница – същинското Съюз на демократичните сили, влезе в коалиция с ГЕРБ преди изборите за Европейски парламент през 2019 година. През 2023 година обединението стана първа мощ на парламентарните избори.
„ Днес Съюз на демократичните сили става на 34 години. Толкова, на колкото е демокрацията у нас. Толкова, на колкото е началото на разграждането на тоталитарната система. Толкова, на колкото е свободата на словото. Толкова, на колкото е стартът на дългия път на България към завръщането в свободния свят. Всичко това е Съюз на демократичните сили! Партията, която в действителност промени България и сложи стратегическите цели за развиването й, чиито плодове берем през днешния ден – участие в груповата система за сигурност-НАТО и в най-големия съюз на свободни страни със споделени полезности – Европейски Съюз. Честит празник, седесари! Благодаря, че подкрепяхте Съюз на демократичните сили и в мощните му години, и тогава, когато се пробваха да го смажат и заличат. Благодарение на вас, това не се случи. Доверието ви е най-силният тласък да продължаваме да пазиме полезностите и задачите, поради които Съюз на демократичните сили беше основан! “, споделя Румен Христов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР