Съюзът на демократичните сили се обяви против политическата мимикрия на

...
Съюзът на демократичните сили се обяви против политическата мимикрия на
Коментари Харесай

СДС се обяви против мимикрията на БСП

Съюзът на демократичните сили се разгласи срещу политическата мимикрия на Българска социалистическа партия и прикани комунистите да изискат амнистия или да замълчат. Това записаха в политическата си декларация участниците в съвещанието на Националния съвет на синята партия, което се организира във Варна.

„ Варненското заседание би трябвало да излъчи значими политически послания за тактиката на Съюз на демократичните сили, да вземе политически решения за нови, по-агресивни политики, съобщи като хазаин ръководителят на СДС-Варна, доктор Янко Станев. Първо, да потвърдим дясната си ориентировка, без да се конфронтираме с никой вдясно. Добре е, че има развълнуван спор, тъй като тишината в Съюз на демократичните сили е лек за всеки спор. Варненското заседание раздвижи всички.

Съюз на демократичните сили през цялата си история постоянно е имало кръвопускания сякаш за лекуване, само че това единствено е обезкървявало партията. Това повече няма да се случва. Политическият спор в Съюз на демократичните сили стартира от Варна и ще продължи, до момента в който се намерят нови политически решения, съответни на провокациите на времето. ”

Националният съвет избра секретари за образуване на секторните политики на Съюз на демократичните сили. В бранш локално самоуправление и локални избори беше определен доктор Янко Станев.

Декларация на Националния съвет на Съюз на демократичните сили

Съюз на демократичните сили остро осъжда зачестилите опити от страна на Българска социалистическа партия да оправдава политическото принуждение, прилагано от българските комунисти при определяне на тоталитарно ръководство по сталински пример в интервала 1944-1989г. Тези репресии би трябвало да бъдат наказани и да останат в историята като поука за идните генерации.

Съюз на демократичните сили не приема жестоката разпра с политическите съперници с така наречен Народният съд от 1945 година да бъде определяна като „ едно належащо и неизбежно военно правораздаване “. Вече три десетилетия подминаваме с пренебрежение нежеланието на днешните социалисти да признаят, че са потомци на палачите след преврата от 9 септември. Преглъщаме неналичието на обикновено човешко съчувствие към десетки хиляди жертви на политическия гнет, прилаган от тяхната партия против българския народ.

Цялото двуличие за реформираната Българска комунистическа партия, сякаш трансформирала се в Българска социалистическа партия, лъсна с цялостна мощ! Потресаваща е лекотата, с която алената партия търси опрощение на кървавия Народен съд, като част от „ трибунали за съдене на виновниците за замесване на страните на страната на Хитлер “.

Съюз на демократичните сили упорства управлението на Българска социалистическа партия да опресни паметта си за текстовете на признатия на 5 май 2000 година закон, с който комунистическият режим у нас е разгласен за незаконен.

Закон за оповестяване на комунистическия режим за незаконен

В член 1 се споделя, че ръководството на Българската комунистическа партия, пристигнала на власт благодарение на външна мощ, оповестила война на България, довежда страната до национална злополука.

В чл.2 се изброяват 10 обвинявания към управленията на Българска комунистическа партия и шест против целия режим. Според другите точки Българска комунистическа партия е виновна за „ заличаване на обичайните полезности на европейската цивилизация “ и „ моралния и икономическия крах на страната “ до нарушение на човешките права и свободи по редица способи и покоряване ползите на страната на непозната държава-СССР „ до степен на практическа загуба на държавен суверенитет “.

Чл. 3 афишира Българска комунистическа партия за незаконна организация въз основа на обвиняванията от член втори, а член 4 афишира всички дейности, осъществени за опозиция и отменяне на режима, за „ обективни, морално оправдани и почтени за респект “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР