Съюзът на демократичните сили (СДС) призова екоминистерството да предложи на

...
Съюзът на демократичните сили (СДС) призова екоминистерството да предложи на
Коментари Харесай

СДС настоя властта да вземе мерки за подобряване на достъпа до Витоша

Съюзът на демократичните сили (СДС) прикани екоминистерството да предложи на държавното управление в най-кратки периоди да одобри обновения проект за ръководство на естествен парк " Витоша " за интервала 2015-2024 година

" Нашата позиция е, че развиването на планинския туризъм в България е стратегически приоритет, само че при прецизно съблюдаване на законите и регламентите, касаещи този бранш, и запазване на естествената среда ", акцентират от Съюз на демократичните сили.

От партията взимат мотив от разногласията към втория въжен превоз в Банско, с цел да напомнят, че има доста нерешени проблеми и в естествен парк " Витоша ".

" Нашата столица е с неповторимо местонахождение, в подножието на планина, предоставяща всички благоприятни условия за туризъм, ски спорт и отдих. Но вместо столичаните и гостите да се радват на този естествен подарък, сме очевидци на парадоксални обстановки: сложен и от време на време неосъществим достъп на хората до Витоша, остарели или неработещи уреди, неуместен градски превоз ", акцентират от синята партия.

Съюз на демократичните сили упорстват, че естественият парк не би трябвало повече да се развива " на парче ", а да стане налично и безвредно за столичани и гостите на София място.

" Приемането на проекта за ръководство на Витоша е наложителна мярка за превръщането на планината в същинска опция за спорт, отдих и туризъм за столичани и гостите на София и за занаят на хората, които живеят в общините на територията на естествения парк ", упорстват в умозаключение от Съюз на демократичните сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР