Съюзът на артистите в България връчи тазгодишните награди Икар, които

...
Съюзът на артистите в България връчи тазгодишните награди Икар, които
Коментари Харесай

Калоян Желев е най-добър млад актьор

Съюзът на артистите в България връчи тазгодишните награди „ Икар ”, които се присъждат на най-добрите постижения в театралните изкуства.

В категорията „ Дебют “ беше отличен младият артист Калоян Желев.

„ Подобни награди не би трябвало да ни възгордяват прекомерно. Да, би трябвало да сме удовлетворени от себе си, само че при всички положения би трябвало да сме крепко приземени и да продължаваме да работим “, показа в „ Артефир “ Калоян Желев.

Наградата е за ролята на Кристофър в спектакъла „ Странна преживелица с куче през нощта “ по едноименния разказ на Марк Хадън. Постановката е на Боян Иванов в Драматичния спектакъл „ Сава Огнянов “ – Русе.


Калоян Желев приключва актьорско майсторство в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ през есента на 2023 година, в класа на проф. Атанас Атанасов. Дебютната си роля на професионална сцена получава след извоюван кастинг, разгласен от режисьора на спектакъла Боян Иванов.

Така още при започване на креативния си път в театъра младият артист се изправя пред тестването да бъде два часа непрестанно на сцената, превъплъщавайки се в облика на 15-годишното момче Кристофър, което е диагностицирано с Аспергер аутизъм.

„ Историята показва един проблем, който е много сериозен и може би дори наслояващ се в последно време, защото може би от ден на ден деца се раждат с сходни болести.


Най-важното е, че хората, откакто излязат от залата, гледали това зрелище, са усмихнати, замислени. Надявам се да са една концепция по-толерантни, защото ние тук, в България, нямаме знание в тази област, а това са едни естествени хора в действителност – и те, както нас, са естествени. Даже и аз, преди да работя по този текст, несъмнено и аз не съм ги гледал обикновено “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР