Сайтовете ще плащат на доставчиците за по-бърз достъпДействащата в момента

...
Сайтовете ще плащат на доставчиците за по-бърз достъпДействащата в момента
Коментари Харесай

САЩ искат да отменят мрежовата неутралност

Сайтовете ще заплащат на доставчиците за по-бърз достъп

Действащата сега мрежова индиферентност може да бъде анулирана в Съединени американски щати

Аджит Пай, шефът на Федералната комисия по връзки (FCC) на Съединени американски щати, разгласи публично проект за отвод от правилото на мрежова индиферентност, според който доставчиците на интернет нямат право да дават приоритет на едни или други уеб уеб сайтове. Гласуването по този въпрос ще стане на 14 декември, съобщи Ню Йорк Таймс.

Принципът на мрежова индиферентност подразбира, че при даване на своите услуги, телеком операторите не дават желание на обещано наличие, приложение или уебсайт пред други. С анулацията на мрежовата индиферентност, американските оператори ще могат да оферират разнообразни условия за трафик на уеб уеб страниците, услугите и приложенията, включително да взимат спомагателни пари за по-висока скорост на достъпа до избрани уеб сайтове.
още по тематиката
Отмяната на мрежовата индиферентност явно е преференциална за телеком операторите, заради което те интензивно лобират за намаляване на законодателната рамка в тази област в другите страни. Техните планове обаче срещат опозиция от ИТ корпорациите, в частност от членовете на американската интернет асоциация, измежду които Microsoft, Twitter, Amazon и Netflix.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР