Сайтовете на редица министерства и президентството бяха атакувани от хакери

...
Сайтовете на редица министерства и президентството бяха атакувани от хакери
Коментари Харесай

Хакнаха страниците на ПРЕЗИДЕНТА, МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ И КУП МИНИСТЕРСТВА

Сайтовете на редица министерства и президентството бяха атакувани от хакери през днешния ден, като групата зад опита се показва за съветската KILLNET. Атаката е била овладяна, а ГДБОП и прокуратурата ревизират случая.

За хакерската офанзива се разбра преди обяд от известия в обществените мрежи, само че в началото институциите резервираха безмълвие. Сред блокираните уеб сайтове бяха тези на президентската институция, Министерския съвет и редица министерства. По-късно от администрацията на президента потвърдиха за офанзивата и предизвестиха, че са вероятни усложнения с достъпа до уеб страницата.

След медийните изявления, от Софийска градска прокуратура оповестиха, че са се самосезирали и са упълномощили инспекция на ДАНС и ГДБОП. Атаката е била от вида DDoS-разпределителна офанзива за отвод от услуга, показват оттова. След приключването на инспекцията материалите следва да бъдат докладвани в СГП за преценка на събраните данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане, прецизират от държавното обвиняване.

Последната огромна хакерска офанзива против България засегна работата на " Български пощи ", напомня segabg.com. Тогава се сътвори цялостен безпорядък с изплащането на хиляди пенсии, придвижването на колета и други услуги. Отстраняването на провалите лиши седмици и провокира нов спор до каква степен предпазени са българските институции и служби от такива похищения. За тази офанзива също се предполагаше, че е с съветски източник, защото вирусът бе програмиран да заобикаля единствено съветски уеб сайтове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР