Сайтът Ebay е познат по целия свят. Независимо дали искате

...
Сайтът Ebay е познат по целия свят. Независимо дали искате
Коментари Харесай

10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay

Сайтът Ebay е прочут по целия свят. Независимо дали желаете да продадете остарелия си телефон или детските си играчки, тази интернет платформа е вярното място за това.

Аукционът среща продавачи и купувачи от разнообразни точки по света, трансформирайки безполезното за едни в находки за други. Все отново надали има човек, който да не е чувал за Ebay. А от време на време чудили ли сте се какво може да се продава там? И до каква степен биха наддавали за него?

Въпреки че множеството наддавания в системата са много сдържани, това несъмнено не се отнася за нашите 10 определени продукта. Това е историята на 10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay.

10. Животът на Иън Ъшър

 10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay

309 292 $

През 2008 година 42-годишният Иън Ъшър разгласява за обмен своя „ живот “ в системата на Ebay.com. След като Лаура, дамата на Иън, му желае бракоразвод, той бил сломен. Не след дълго англичанинът заключава, че всички негови движимости са обремени със остарелия му метод на живот, по тази причина взема решение да се отърве от тях. Списъкът с предметите за обмен бил дълъг, включвайки всичките му персонални движимости, както и неговата къща, кола и джет. След като предал живота си на чужд покупател, Иън преосмислил бъдещето си. Той направил нов лист, който не включвал движимости за обмен, а лист с неща, които да направи. От този ден, почнала нова фаза в живота на Ъшър. Той издава книгата “A life sold ” и също по този начин е водещ на Tedx със заглавието „ A life unlimited “.

9. Бейзболната бухалка на Босия Джо Джаксън

 10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay

577 610 $

Босият Джо е един от най-великите играчи в историята на бейзбола. Прякорът му „ Босият “ идва от това, че по време на един мач, новите му обувки му пречели толкоз доста, че ги свалил и траял да играе необут. В началото на 20 век Джо бил постигнал забележителни резултати – 56 хоумръна и над 700 удара. Дори неговата бухалка си имала име – Черната Бетси. И по този начин историята ни води до 2001 година, когато тя бива продадена на търг за цели 577 610 $.

8. Ferrari Enzo

 10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay

1 милион $

Ферари не е единствено добре изглеждаща кола, само че и съвършено комбиниране сред дизайн и скорост – без подозрение две неща, от които схващат доста. Този суперавтомобил носи името на създателя на компанията и от него са създадени единствено 400 броя. Факт, който доста повишава цената. През 2004 година неизвестен покупател от Швейцария, взе участие в наддаване и печели това скъпо украшение, което му коства 1 милион $.

7. Бейзболната картичка на Хонус Вагнер

 10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay

1.1 милиона $

Още един бейзболен състезател се включва в нашата ранглиста. Хонус Вагнер развива кариерата си на бейзболен състезател при започване на 20 век. Чрез невероятната си игра си печели прякора „ Летящият холандец “. Вагнер бил обичан бейзболист и по тази причина картичката му добила такава нумизматична стойност. През 2000 година  колекционерът Браян Сийгъл, сграбчил опцията да има картичката на Вагнер, която му коствала забележителните 1,1 милиона $.

6. Бриджвил, Калифорния

 10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay

1.77 милиона $

Бриджвил е малко градче, ситуирано в Северна Калифорния. Жителите му наброяват едвам 30, само че градът си има поща и кафене. През 2002 година Бриджвил става прочут с обявата си за обмен. След наддаването цената му доближава до 1,77 милиона $. Не след дълго обаче, новият му притежател разгласява офертата още веднъж. Може подобен тип вложения да не са доста оправдани, само че за сметка на това са много атрактивни.

5. Къща с бункер

 10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay

2.1 милиона $

Двамата брокери Джордж Гибсън и Брус Франциско стартират взаимен бизнес, като купуват остарял ракетен силоз в планината Адирондак в северната част на щата Ню Йорк. Замислят концепцията да построят къща върху силоза, а него да го трансфорат в бункер. Идеята им хрумва, тъй като след ужаса от 11 септември доста американци ще пожелаят да имат подобен парцел. Въпреки че те правят оценка парцела на 18 милиона, съумяват да го продадат единствено за 2,1 милиона $.

4. Албърт, Тексас

 10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay

2.5 милиона $

След еуфорията към Бриджвил, Калифорния, през 2003 година град Албърт в щата Тексас бил продаден на застрахователния брокер Боби Кейв за скромната сума от 216 хиляди $. След няколко години застрахователят решил, че е време да продава. И по този начин още веднъж градчето Албърт било оповестено за обмен в Ebay.com. Само че този път цената надминала в пъти първичната инвестиция на Боби Кейв и достигнала до 2,5 милиона $.

3. Обяд с Уорън Бъфет

 10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay

2.6 милиона $

Представете си какъв брой добре ще можете да управлявате финансите си единствено след един обяд с Уорън Бъфет! Със сигурност ще научите някоя друга загадка от кухнята на Уолстрийт, която може да ви е от изгода. Първо обаче ще би трябвало много да се потрудите, с цел да може да се насладите на обяда с господин Бъфет. С цена от 2,6 милиона това може да влезе в класацията на най-скъпите обеди продавани в миналото. Но не се тормозете, в случай че в този момент не можете да си го позволите. Тази самодейност на милиардера се организира годишно и има за цел набиране на средства за черква в Сан Франциско. В подобен случай към този момент може да започнете да спестявате за идната или… по-следващата година.

2. Gulfstream II

 10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay

4.9 милиона $

През 2001 година частна самолетна компания разгласява един от своите самолети за обмен в новооткритата си секция – „ Авиация “. Наддаването е извоювано от африканска чартърна самолетна компания, като новата ѝ придобивка ѝ е коствала 4,9 милиона $. Самолетът разполага с 12 места и е един от най-луксозните модели.

1. Gigayacht

 10-те най-скъпи неща, продавани в Ebay

168 милиона $

Гигаяхт е върхът на лукса, който всеки със 168 милиона $ в джоба може си разреши. Яхтата става благосъстоятелност на съветския милиардер Роман Абрамович през 2006 година 124-метровата яхта разполага с два VIP жилището, детска каюта, каюта за посетители, фитнес салон, кино, спа и хеликоптер. Никой не може да каже сигурно за какво предходният ѝ собственик е решил да я продаде в Ebay. Но с наддаването на Роман Абрамович това се трансформира в най-скъпия артикул, продаван в миналото в аукционния уебсайт.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР