Сайтът Dictionary.com обяви решението си. Дума на 2022г. е думата

...
Сайтът Dictionary.com обяви решението си. Дума на 2022г. е думата
Коментари Харесай

The Cube: Коя е думата на 2022 г. според Dictionary.com

Сайтът Dictionary.com разгласи решението си. Дума на 2022г. е думата „ жена “. От уеб страницата декларират, че доста мощно е повишен броя на хората, в чието търсене попада тази дума и по-конкретно нейната точна формулировка. Скокът в търсенията е с 1400 %.

От уеб страницата считат, че нарастването - необичайност за толкоз публикувана дума, се дължи на извънредно интензивните събития през към този момент отиващата си година, в центъра на които са били дамите. Например през май, юни и юли е имало скок в търсенията по отношение на анулираното решение по делото " Роу против Уейд ".

Сред другите международни събития, свързани с дамите, посочени от уеб страницата, са историческите събития като гибелта на кралица Елизабет II, продължаващите към този момент няколко месеца митинги на дамите в Иран след гибелта на 22-годишната Махса Амини и тяхната битка за права, както и решението на Серина Уилям да се откаже от тенис кариерата си.

През последните години тематики като насилието, учредено на пола, половия тормоз и разногласието за правата на транссексуалните преобладават в политиката на Съединени американски щати и Европа. В този смисъл от от уеб страницата не са сюрпризирани, че точно цена е думата, която заема първото място. Сред другите претенденти са били думите „ народна власт “, „ инфлация “, както и емотиконката на украинския байрак.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР