Сайръс Люнг, 12-годишен от Хонконг, живеещ в Обединеното кралство, се

...
Сайръс Люнг, 12-годишен от Хонконг, живеещ в Обединеното кралство, се
Коментари Харесай

Това 12-годишно дете има същото IQ като Айнщайн и Хокинг 


Сайръс Люнг, 12-годишен от Хонконг, живеещ в Обединеното кралство, се причисли към Mensa, откакто неговият IQ тест сподели, че има същия коефициент като известните физици и учени Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг.

Сайръс има коефициент на просветеност 160, задоволителен, с цел да бъде член на Mensa – интернационална елитна група от хора с висок коефициент на просветеност, учредена през 1947 година Баща му Франк, 42-годишен програмист, предложил на Сайръс да отиде на теста, тъй като вярвал, че това ще помогне на детето да откри другари със сходни ползи, заяви Yorkshire Post.

– Той беше доста разчувствуван, тъй като не очакваше да получи толкоз висок резултат. Той в действителност се гордее със себе си и мисля, че това е нещо, което ще запомни до края на живота си. Когато беше по-малък, знаехме, че е добър с числата и математиката. Наистина се гордея с него, че реши да се яви на този тест на толкоз млада възраст, сподели Франк Леунг.

Той е седмокласник от Хонконг, Китай, който посещава учебно заведение Birkdale в Шефилд, Англия. Той се реалокира в Обединеното кралство през 2019 година Сайръс е надарен пианист и също желае да се занимава с математика или друга просвета.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР