Съвсем скоро предстои сезонът на печенето на чушки. От средата

...
Съвсем скоро предстои сезонът на печенето на чушки. От средата
Коментари Харесай

Само няколко капки от ТОВА и чушките ще се белят САМИ

Съвсем скоро следва сезонът на печенето на чушки. От средата на август месец той е в разгара си. Хората прекарват часове наред пред печките, тъй че цяла зима да имат домашно приготвени чушки, които да похапват.

Не е по никакъв начин лесна тази задача, като се има поради, че някои чушки извънредно доста ни затрудняват, до момента в който ги белим. Да не приказваме за оцветяването по пръстите, което е също толкоз неприятно.
 Не е за поверие по какъв начин всички вкъщи луднаха по тази рецепта за чушки бюрек Не е за поверие по какъв начин всички вкъщи луднаха по тази рецепта за чушки бюрек
Знаете, че чушките бюрек са обичайно българско ядене. Почти сме сигурни, че няма човек, който в никакъв случай да не ги е опитвал. Те са апети...

Днес обаче ще разкрием пред вас един дребен трик, с помощта на който беленето на обичания ни пипер ще се трансформира в детска игра. Със сигурност няма да съставлява за вас никаква компликация обелването на дузина чушки.

Няма да губим повече от времето ви, защото сме сигурни, че изгаряте от неспокойствие да научите за тази хитрост.

Капнете няколко капки ОЛИО и чушките ще се белят сами

Чушките са измежду главните артикули, участващи при изработката на лютеницата. Някои хора ги избират печени, обелени и консервирани. Така месеци наред имат на разположение артикул, който могат да включат в редица ястия и разядки.
 Само 1 лъжица пепел и чушките ще удвоят размера си Само 1 лъжица пепел и чушките ще удвоят размера си
Отглеждането на зеленчуци вкъщи за някои може да наподобява като комплицирана просвета, само че в действителност не е чак толкоз мъчно. Разбира се, преди да...

Какво се изисква обаче от вас да извършите, тъй че да се улесните оптимално, до момента в който ги белите? Най-напред вземете чушките, почистете ги и ги намажете с олио или зехтин, каквото ви се понрави.

След това ги изпечете и ги сложете в тенджера, чиито похлупак поставете, тъй че да се задушат за няколко минути.

След като изтече това време, можете да преминете всъщност, а точно самото белене. Гарантираме ви, че пиперът ще се почиства с минимални старания и няма да остават люспи по повърхността му.

Опитайте и вие и се убедете в действието на тази загадка съставна част, защитавана с години от нашите работливи баби!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР