Съвсем реално е някоя от следващите ви няколко резервации за

...
Съвсем реално е някоя от следващите ви няколко резервации за
Коментари Харесай

Космически хотел ще посреща земляни през 2025 г.

Съвсем действително е някоя от идващите ви няколко резервации за отмора да е с гледки отвън този свят.

 S-IC engines and Von Braun

Вернер декор Браун, пред моторите на ракетата Сатурн 5

Фондация Gateway популяризира концепциите си за галактически хотел още през 2019 година Целта на станциите е да ръководят галактически бизнес парк, който може да служи като дом надалеч от вкъщи с място за офиси и туристи, оповестява Francesca Street за CNN.

Предложената станция Pioneer може да побере 28 души, оповестява Стефани Венгер за People. Втората станция, Voyager, която се чака да отвори през 2027 година, може да побере до 400 души. Когато е оповестена през 2019 година, станция Voyager е известна като станция Von Braun (германски, по-късно американски академик, един от родоначалниците на ракетостроенето; на снимката), само че по-късно е пребрандирана.

„ Целта постоянно е била да се даде опция на огромни количества хора да живеят, работят и да се развиват в космоса “, споделя основният изпълнителен шеф на Orbital Assembly Тим Алаторе пред CNN.

По-малка станция като Pioneer разрешава на хората да стартират да тестват пространство в по-голям и по-бърз мащаб, изяснява Алаторе за CNN. Pioneer също по този начин ще разполага с проучвателен уреди, които ще могат да се наемат.

 Снимка: Orbital Assembly

Художествено обрисуване на една стая на галактическата станция Pioneer

Въпреки че станцията на Pioneer ще бъде по-малка от Voyager, гостите ще могат да се къпят и да се хранят в специфични зони с гравитация.

И двете станции наподобяват на колело и ще разполагат с изкуствена гравитация, която разрешава на гостите да се движат комфортно из всяка от тях. Технологията за изкуствена гравитация сега не е налична на галактическите станции, оповестява People. Но Pioneer съответно е проектирана да разполага с пет модула, построени към въртящия се „ Гравитационни пръстени “.

Съоръженията както на станциите Pioneer, по този начин и на Voyager ще имат хибридна микрогравитация с променливи равнища до.57-G, оповестява Шон Кудахи за The Points Guy. Туристите към момента може да усещат известна безтегловност, само че също по този начин ще могат да пият от чаша и няма да се постанова да бъдат привързани към леглата си, с цел да спят. Тази гравитацията ще работи сходно на това по какъв начин въртяща се кофа с вода изтласква водата към страните си и по този начин тя остава на място, изяснява Алаторе пред CNN в предходно изявление. Близо доникъде на станцията няма да има гравитация, само че тя последователно се усилва, колкото по-далеч от центъра се намираме.

Всяка от двете станции е обзаведена като първокласен хотел на Земята. От изображения разбираме, че галактическите кораби ще включват ресторант и жилища с аспект към Земята.

 Снимка: Orbital Assembly

Етиката на галактическия туризъм и обвързваните с него разноски сега се разискват непрестанно, защото милиардерите Джеф Безос със Blue Origin и Илон Мъск със SpaceX също възнамеряват сходни задачи в космоса.

Въпреки това, Уенди Уитман Коб, политолог от Военновъздушни сили, споделя на Шира Овид за Ne York Times, че излитането на неастронавти в космоса отваря вратата за напреднали технологии, генерира възторг по отношение на галактическите пътувания и тества параметрите за сигурност на пътуването до и от космоса.

Друга забележителна преграда пред ваканцията в неограниченото пространство е цената. Въпреки това Orbital Assembly чака въпреки всичко да се прояви интерес от някои туристи към такова странствуване, защото пътуванията в космоса в последна сметка стават все по-евтино, съгласно The ​​Points Guy.

„ Ние си представяме нашите галактически станции Pioneer и Voyager като най-хубавите дестинации за екотуризъм. А откакто хората стигнат до космоса, това ще промени гледната им точка за Земята “, споделя Алаторе пред People. „ Космическите пътувания към момента са в начален етап и ние се вълнуваме да осъществим нашата част, с цел да ги тласнем напред и по този начин да помогнем за възстановяване на живота на Земята. “

 CharlesDWalker

Космическият туризъм не е фиктивен през вчерашния ден, нито даже през този век.

През 1984 година Чарлз Д. Уокър става първият неправителствен астронавт, летял в космоса, като компанията, за която работи, McDonnell Douglas, заплаща 40 000 щатски $ (еквивалентни на 104 331 $ през 2021 г.) за неговия полет.

През 70-те години основният подизпълнител на Американската галактическа стратегия, Rockwell International, прави проби с преносима кабина за 200–300 милиона $, която може да се побере в товарния отсек на совалката на НАСА. Кабината може да транспортира до 74 пасажери в орбита за интервал до три дни.

През 1983 година Space Habitation Design Associates също предлага кабина за 72 пасажера. Те са ситуирани в шест секции, всяка с прозорци и лична товарна рампа и със седалки в разнообразни конфигурации за политане и кацане.

През 1985 година в презентация пред Националното галактическо сдружение се показва, че макар че цената на екскурзиант в кабината ще бъде сред милион до 1,5 милиона $ без държавна дотация, в границите на 15 години 30 000 души годишно ще заплащат 25 000 $ (еквивалентно на 62 987 $ всеки през 2021 г.) да летят в космоса на нов галактически транспортен съд. Презентацията също по този начин предвижда полети до лунната орбита в границите на 30 години и визити на лунната повърхнина в границите на 50 години.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР