Съвсем отговорно сме взели решението за втори лифт на Банско

...
Съвсем отговорно сме взели решението за втори лифт на Банско
Коментари Харесай

Взели сме решението за втори лифт на Банско и ще го прокараме, обяви Валери Симеонов

Съвсем отговорно сме взели решението за втори въжен превоз на Банско и ще го прокараме, сподели през днешния ден вицепремиерът Валери Симеонов при започване на държавното съвещание, представен от организация " Фокус ". Въпросът беше издигнат от премиера Борисов, който разгласи, че по-зелено държавно управление от неговото няма.

Симеонов добави, че има абстрактен план от страна на концесионера, което е напълно в границите на решението, което кабинетът е взел. Вицепремиерът акцентира, че ще се направи само въжен превоз и нищо друго.

" Добре е това да го споделяме, да го повтаряме, с цел да не се спекулира. Никакво строителство няма да има, тъй като и законът, и проектът за ръководство го не разрешава. Най-малко ние ще позволим нарушаване на закона. Точно противоположното, законът ще бъде спазен ", акцентира Симеонов.

В отговор на неговите думи министър председателят Бойко Борисов го упълномощи да се срещне с екозащитниците, с цел да приказва с тях по тематиката. На съвещанието министърът на екологията Нено Димов повтори тезата си, че ще се обиден 2% от територията на Национален парк " Пирин ", като ще се прави единствено спортна инфраструктура.

" Естествено, нито една керемида не може да бъде издигната отвън спортната и съпътстващата техническа инфраструктура. Нещо повече - в случай че погледнем целия парк " Пирин " и грижата, която страната поставя за него, през последните години прирастът на гора е доста сериозен. На процедура ние сме може би една от дребното страни в Европа, в която имаме приръст на естествени запаси, тъй че от тази позиция може да се каже, че това е тъкмо по този начин ", съобщи Димов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Банско и градежите (60)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР