Съвсем не е случайно, че точно през декември (15 декември),

...
Съвсем не е случайно, че точно през декември (15 декември),
Коментари Харесай

Топ 6 редки и скъпи чайове

Съвсем не е инцидентно, че тъкмо през декември (15 декември), се отбелязва Международният ден на. Напитката е най-хубавият ни съдружник в студените вечери. И нищо не е в положение да размени уюта, който носи топла чаша чай. Ако сте фенове на чая, евентуално залагате на най-хубавия.

Дори от време на време сме склонни да платим малко повече, когато си имаме неприкрит. Светът постоянно ни е изумявал със своето разнообразие. Затова и в този момент ще ви срещнем с няколко извънредно скъпи и редки чайове, които не всеки е в положение да си разреши, само че сигурно му е любопитно да научи малко повече за тях.

Чай от цветя Тиенчи

Toзи чай е доста прочут освен поради мястото си на развъждане - Китай, само че и в целия свят. Той е измежду най-здравословните чайове, които в миналото ще откриете. Освен това е известен със своите лечебни свойства, оказва помощ при бодърствуване и алергии, а също по този начин разполага има и мощни детоксикиращи свойства. 1 кг чай коства 170 $.

 
               

Гьокуро

Ако и вие сте фенове на зеления чай, този има всички шансове да ви впечатли на своя страна. Това е тип зелен чай, другоземен вид, който предлага прелестен нефритен нюанс. Типичното за японския квартал Uji гьокуро се прави без мелене на листата. Чаят има сладостен усет и изразителен мирис и се култивира на сянка. Отнема съвсем 2-3 седмици, с цел да се приготви за прибиране на реколтата и 1 кг коства 650 $.

 
               

Пу Пу Пу-Ер Чай

Този чай идва от провинция Юнан в Китай. Любопитен подробност е, че съдържа изпражнения от инсекти, които берачите на чай деликатно събират. Въпреки че може да ви звучи налудничаво, факт е, че този „ черен “ чай в реалност се слави с прелестен усет и е прочут в целия свят със своите лечебни свойства. Колко съгласно вас коства един чай, гарниран с изпражнения от инсекти? Умопомрачителните 1000 $ за кг.

 
               

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР