Съвсем логично е след като си купите месо и се

...
Съвсем логично е след като си купите месо и се
Коментари Харесай

Защо е ОПАСНО да мием месото, преди да го сготвим

Съвсем разумно е откакто си купите месо и се приберете вкъщи, да желаете да го измиете, преди да го сготвите. Това се е трансформирало в табиет, сходен на този с измиването на ръцете.

Кулинарни специалисти обаче са безапелационни, че месото никога не трябва да се мие и в публикацията по-долу ще ви разкажем за какво те мислят по този метод.
Защо не би трябвало да мием месо и по какъв начин можем да си навредим с това?  Как с фолио и кибрит да разберем дали месото е натъпкано с ХОРМОНИ Как с фолио и кибрит да разберем дали месото е натъпкано с ХОРМОНИ
Повечето търговци работят хитро, в случай че желаят да продадат на крайния консуматор застоял артикул. Възможно е към месото, което купувате от...

Навярно купувайки месо от пазара, ви се желае мигновено да го измиете. Все отново не можем да сме сигурни по какъв начин е бил съхраняван този артикул и дали в действителност е безвредно да го консумираме, без да го отмием с течаща и чиста вода.

Истината е, че когато миете месото, вие освен, че няма по какъв начин да отстраните бактериите от повърхността му, само че даже рискувате да ги разпръснете по кухненски принадлежности, съдове и останалите артикули, които са наоколо до мивката.

В последна сметка месото по този начин или другояче ще премине термична обработка, което значи, че бактериите, съществуващи на повърхността му, ще бъдат унищожени по верен метод. Ако обаче по кухненските принадлежности са останали тези микроскопични частици, то едно отмиване няма да е задоволително, с цел да се лишите от тях.
 Ето с какво поръсват месото в заведенията за хранене, с цел да е толкоз нежно и вкусно Ето с какво поръсват месото в заведенията за хранене, с цел да е толкоз нежно и вкусно
Всяко едно парче месо, без значение дали е раменна пържола или първокласно филе, може да се получи неустоимо нежно и сочно, стига да з...

Освен това миенето на месо преди готвене не се предлага и заради още една причина. Специалистите по кулинарни въпроси настояват, че влагата, която остава в продукта, ще наруши молекулярния състав на повърхността и няма да се получи онази хрупкава коричка, която нормално целим. Вкусовете качества на месото ще се трансформират, както и изгодите от него.

Не правете грешката да миете месо, колкото и да се изкушавате да го извършите. Оставете на високата температура да свърши работата си. Тя само е в положение да убие всички тези бактерии, представляващи заплаха за човешкото здраве!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР