Съвременният човек не може да си представи деня без кафе.

...
Съвременният човек не може да си представи деня без кафе.
Коментари Харесай

10 признака, че прекалявате с кафето

Съвременният човек не може да си показа деня без кафе. То ни разсънва заран, повишава силата ни денем, а е и мотив за среща с другари. Неусетно броят на чашите кафе се усилва, а с това и страничните резултати. Да, имаме потребност от кофеин, само че прекомерното количество вреди.
Ето 10 признака, които ни подсказват, че прекаляваме с кафето и би трябвало да го понижим:
1. Вдигате кръвно налягане
Ако пиете над 5 чаши кафе дневно, сигурно ще вдигате постоянно кръвното си, което ви слага в рисковата група с заплаха от хипертония и удар.
2. Страдате от безпокойствие
Ако имате бърза мисъл и прекомерно доста сила, може би кофеинът ви идва допълнително. Кофеинът води до увеличение производството на кортизол, хормонът, който дава отговор за ниската кръвна захар и напрежението. Колкото повече кафе пиете, вие свиквате организма си да създава по-малко кортизол, което води до пристрастяване към кофеина.
3. Ръцете ви треперят
Ако забележите, че внезапно ръцете ви почват да треперят, внимавайте какъв брой кафе пиете. Проучванията демонстрират, че потреблението на кафе води до внезапно увеличение треперенето на ръцете без съответна причина. Пропуснете втората или третата чаша кафе за деня.
4. Непрекъснато сте изтощени
Чаша кафе ви подвига тонуса и ви дава сила, само че в случай че предозирате, не се изненадвайте, че се чувствате изтощени и изтощени. Кафето пречи на усвояването на витамин В1, което води до безсилие. А най-лошото е, в случай че започнете да имате проблеме със съня и влезете в безкрайния кръг на безсънните нощи.
5. Дехидратирате се
Консумацията на кафе води до постоянно вървене до тоалетната и дехидратация.
 Как да се откажем от кафето? Как да се откажем от кафето?
Любителите на кафето евентуално ще останат разочаровани от заключението за вредата от него, до което стигнаха учени. До известна степен к...
6. Ставате раздразнителни
Имате ли възприятието, че сътрудниците ви нервират, ядосвате ли се на колегата или децата си без съответна причина? Вина за това има кафето, което пихте следобяд. Ако имате и влечение към тревога, прекомерното кафе ви прави раздразнителни и избухливи.
7. Усещате гадене
Случва ли ви се след следващата чаша кафе да усещате възприятие на гадене? Комбинацията от нараснало кръвно налягане, дехидратиране и повишение равнището на кофеиновата киселинност води до безпокойствие на стомаха ви и може да ви се гади през целия ден. При по-големи дози може даже и да повръщате.
8. Усещате напрежение на очите
 Това е най-полезният способ за правене на кафе Това е най-полезният способ за правене на кафе
Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният метод за подготвяне на кафе е филтрирано кафе, приготвено посредством еднократно мина...
Това вътреочно налягане, което усещате, може би е почнало с спомагателната чаша кафе от тази заран. Кофеинът покачва кръвното налягане, което води до увеличение напрежението на очите, а това носи риск от глаукома. Още по-лошо, в случай че това положение не се лекува в точния момент, може да докара до съществени проблеми със зрението.
9. Често ви боли глава
Комбинацията от дехидратация и високо кръвно налягане води до главоболие. Преди да посегнете към следващото хапче, просто намалете потреблението на кафе.
10. Имате усложнения с дишането
Ако се задъхвате, а не сте ходили на фитнес, помислете какъв брой кафета сте изпили през днешния ден. Прекалената консумация на кафе води до недостиг на магнезий и неравномерно сърцетуптене, комбинацията от които може да ви докара дихателни проблеми. И въпреки всичко, не се отхвърляйте от обичаната напитка. Просто бъдете деликатни и не прекалявайте.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР