Съвременните технологии правят автомобилните ключове и дистанционни все по-излишни. На

...
Съвременните технологии правят автомобилните ключове и дистанционни все по-излишни. На
Коментари Харесай

Мъж имплантира в ръката си чип, за да отключва автомобила си

Съвременните технологии вършат автомобилните ключове и отдалечени все по-излишни. На някои пазари за Model S и X Tesla даже към този момент не предлага обичайно отдалечено, а единствено приложение за отваряне с телефон и карта.

Следващата стъпка е ключът за колата ви да е вграден в ръката. И това не е някаква технология от бъдещето (между другото писахме за сходен случай още през 2019 г.), а напълно действителна процедура. Имплантирането на чипа за отключване на колата коства 400 $. Във видеото по-долу може да видите по какъв начин се случва. Американецът Брендън Делъли е един от първите престрашили се.

Твърди, че е доста удовлетворен от своя NFC имплант и се надява в бъдеще да може да го употребява също за разплащания в магазина и други услуги. Според него имплантът взема решение голям брой проблеми – да вземем за пример заплахата да си забравите ключовете. Освен това телефонът му постоянно изключвал Bluetooth връзката, с цел да пести батерия, и ставал неуместен за отключване на колата. За разлика от него имплантът постоянно е деен, пише dizzyriders.bg.

И в случай че си мислите, че господин Делъли си вгражда имплант за първи път, грешите. NFC чипът за Tesla-та е в дясната ръка, само че в лявата има различен по-малък чип, с който индивидът си отключва входната врата у дома.

Във видеото се вижда, че отключването с импланта не става толкоз бързо, колкото бихме очаквали, само че съгласно Делъли повода е, че то е снимано доста скоро след процедурата по имплантиране и ръката му към момента е била подута.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР