Съвременните флагмани предлагат на потребителите двойна камера, безрамкови дисплеи и

...
Съвременните флагмани предлагат на потребителите двойна камера, безрамкови дисплеи и
Коментари Харесай

Поглед в миналото: как се увеличавала оперативната памет в смартфоните за последните 12 години

Съвременните флагмани оферират на потребителите двойна камера, безрамкови екрани и противоречив разрез в горната част на екрана. Все още има 8-ядрени процесори и маса гигабайти оперативна памет. Средната цифра варира от 4 до 6 GB, само че съществуват и случаи с 8. Днес ще забележим по какъв начин се е променяла обстановката от 2006 година.

За изработката на заключения ще ни послужи графика, която беше споделена от публицистите на GSMarena. В нея са показани измененията в размера на оперативната памет от началото на 2006 година. Синята линия демонстрира междинният за пазара индикатор, а алената — най-хубавия резултат в нишата.


Сега смарт телефоните могат да се похвалят с съществуването на 8 GB оперативна памет. Само преди седем години, устройствата минаха бариерата от 1 GB, тъй че темповете на напредък са невероятни.

Средният размер за тази година надвишава 4 GB, който се смяташе за най-хубавия резултат през 2015 година. Съответно, устройствата с 6 и 8 GB RAM се възприемат все по-добре и по-добре.

През май, синята лента малко се е издигнала нагоре, а за това ще способства и анонса на OnePlus 6.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР