Съвременни български автори ще представят своите идеи по един по-различен

...
Съвременни български автори ще представят своите идеи по един по-различен
Коментари Харесай

interEact - интерактивна изложба за съвременно изкуство и фотография, се открива в София

Съвременни български създатели ще показват своите хрумвания по един по-различен и новаторски метод, употребявайки най-съвременните форми на презентация.

Точно в 19.00 часа на 19 май interEact - интерактивна галерия за модерно изкуство и снимка отваря порти за гости. Галерията за модерно изкуство Monteverde в София пък ще бъде хазаин на експозицията чак до 10 юни. Всички фенове на изкуството ще могат да се любуват на авторските творби от вторник до събота от 18 до 21 часа.

Страхотни преживявания дават обещание уредниците, като загатват, че ще ни покажат по какъв начин сами можем да създадем виртуални транспортни средства, по какъв начин стъклото оживява, по какъв начин аналогови фотоапарати вършат цифрови селфита, по какъв начин страстите оживяват посредством фотографии, по какъв начин стената може да задава въпроси, по какъв начин взаимодействат виртуална действителност, снимка, апаратура, тон и други.

Платформата за фотокниги ПУК! също ще се включи със своята поп-ъп книжарницата за фотокниги на български създатели. В нея ще намерите книгите на Евгения Максимова, Веселина Николаева, Пепа Христова, Никола Михов и Тихомир Стоянов, както и винили на берлинския лейбъл Macro, който отделя особено внимание на фотографията.

Фотографът Никола Михов ще взе участие със своята нова фоткнига " ЧУПИ РЕЖЕ ПОЛИВА ". В нея той съчетава архивни фотоси на Тодор Живков и цитати на Бойко Борисов. Подредени тематично и извадени от истинския им агитационен подтекст, фотографиите дешифрират ритуала по разкриване на нови обекти. Авторът подчертава върху баналността на политическата символика посредством монотонното повтаряне на трите дейности на " Вожда ".

Тихомир Стоянов ще покаже своята фотокнига „ Подарявам ти лика си “, издадена от създателя в три разнообразни, ръчно направени версии. В нея са събрани 23 анонимни портрета в джобен формат, част от неговия списък с открита снимка " Imaginary Archive ". Книгата ни връща към традицията да си подаряваме фотоси с къси послания. Днес тези портрети, които хората в миналото са носели в портмонето си, се оказват ненужни.

Специално за откриването на изложбата ще има интерактивен театрален облик с Радка Атанасова, звукова импровизация на електрическа китара с Мартиан Табаков, музикален пърформанс на група Experiment, фотографите Кеворк Ванлян (соло китара) и DJ MATRIXX - Ивайло Стоянов, аудио - образна намеса на снимка с Yves O и участници Николай Пандърски, Евгени Атанасов, Борис Петков и Гергана Тотева, Владимир Спасов и Веско Николов.

Събитието се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и съществуване на персонална отговорност за здравето на всички посетители.Научете повече за духа на interEact в изявлението на Луиза Лазарова с куратора Ивайло Стоянов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР