Съвместните военноморски учения между руски и китайски военни кораби са

...
Съвместните военноморски учения между руски и китайски военни кораби са
Коментари Харесай

Москва с Китай: Това е отговор на агресията на САЩ

Съвместните военноморски учения сред съветски и китайски военни кораби са отговор на все по-агресивните военни дейности на Съединени американски щати в Азиатско-Тихоокеанския район, съобщи през днешния ден началникът на съветската войска, представен от БГНЕС.

" Това съдействие е естествена реакция на агресивното повишаване на военния капацитет на Съединени американски щати в района... Ученията, които организираме, са в строго сходство с интернационалното право ", сподели Валерий Герасимов на брифинг.

Русия изпраща няколко военни кораба, които сред 21 и 27 декември да се включат във военните учения край китайските крайбрежия.



" Целта е да се увеличи бойната подготвеност на войските и силите на двете страни и способността да се опълчват на нови провокации и закани ", сподели Герасимов.

Руското министерство на защитата съобщи, че ученията ще включват тренировки с бойни стрелби с ракети и артилерия и отработване на ограничения за противопоставяне на подводници.

" Ние няма да сътворяваме никакви съюзи и нови разграничителни линии в района, както Вашингтон ", добави Герасимов.

През последните години Китай и Русия се сближиха в границите на това, което те назовават " безгранични " връзки, настоящи като контраст на световната доминация на Съединени американски щати.



Заместник-секретарят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев по-рано тази седмица пътува до Пекин, с цел да се срещне с китайския президент Си Дзинпин за диалози, които включвали интернационалната сигурност и спора в Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР