Съвместната мисия по усилена охрана на въздушното пространство, изпълнявана в

...
Съвместната мисия по усилена охрана на въздушното пространство, изпълнявана в
Коментари Харесай

Нидерландските изтребители си заминават след 2 месеца във въздушното ни пространство

Съвместната задача по усилена защита на въздушното пространство, изпълнявана в продължение на два месеца от Военновъздушните сили на Република България и Кралските военновъздушни сили на Нидерландия с пето потомство изтребители F-35 приключи сполучливо през днешния ден, оповестиха от Министерството на защитата за Moreto.net.

„ Това беше нашата първа взаимна задача с нидерландски F-35 за интензивен Air Policing в българското въздушно пространство “, съобщи командирът на авиобаза „ Граф Игнатиево “ бригаден военачалник Николай Русев.

„ За нас беше наслаждение да бъдем домакини и да работим взаимно с такова високо дейно и елементарно за поддръжка военно формирование. Подготвихме пътя за бъдещи пребазирания на F-35 в България и се надявам, че това ще бъде началото на едно по-тясно другарство и съдействие. Благодаря на нашите нидерландски сътрудници за техните старания, професионализъм и схващане “, добави още бригаден военачалник Русев.

„ Изключително сме признателни на българското Министерство на защитата и изключително на персоналния състав на авиобаза „ Граф Игнатиево “ за съдействието и отличното домакинство по време на пребазирането на нашите F-35 “, сподели майор Винкен, пълководец на формированието от Кралските военновъздушни сили на Нидерландия.

„ Благодарение на взаимната ни работа, успяхме да осъществим всичките си задания по безвреден и ефикасен метод. Заедно с българските изтребители MiG-29 Fulcrum, ние изпълнявахме задачите по Air Policing на Източния фланг на НАТО, гарантирайки суверенитета на съюзническото въздушно пространство ”, съобщи още майор Винкен.

 „ Освен защита на въздушното пространство, нашите F-35 изпълняваха и действия по зоркост над България и демонстрираха готовността си за запазване на целостта на обозначеното въздушно пространство. Изпълнявахме подготвителни задачи, взаимно с българските MiG-29 и други съюзнически сили, пребазирани в Черноморския район, демонстрирайки оперативна съгласуемост и координация сред съдружниците ”, добави командирът на формированието от Кралските военновъздушни сили на Нидерландия.

Мисията на НАТО по Air Policing се реализира под контрола и управлението на Съюзното военновъздушно командване в Рамщайн, Германия. Обединеният център за въздушни интервенции на НАТО в Торехон обезпечава контрола на непрекъснатата денонощна задача. Организацията на Северноатлантическия контракт уверено продължава да обезпечава осъществяването на задания в спокойно време, гарантиращи опазването на въздушното пространство на всяка една от страните-членки на Алианса.

В интервала април-май два изтребителя F-35 и до 120 военнослужещи от Военновъздушните сили на Кралство Нидерландия участваха в задача по групова защита и запазване сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса над България. От началото на задачата Кралските военновъздушни сили на Нидерландия изпълняваха тази задача взаимно с българските си сътрудници от Трета авиационна база „ Граф Игнатиево ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР