Съвместна кандидатура на Великобритания и Ирландия за домакинство на Европейското

...
Съвместна кандидатура на Великобритания и Ирландия за домакинство на Европейското
Коментари Харесай

Великобритания и Ирландия с кандидатура за Евро 2028

Съвместна кандидатура на Англия и Ирландия за домакинство на Европейското състезание през 2028 година бе подадена през днешния ден, като в същото време бяха разкрити и десетте стадиона, които ще одобряват срещи от конкуренцията.
Двубоите ще се проведат в Англия на „ Уембли “, „ Вила Парк “, „ Гудисън Парк “, „ Тотнъм Хотспър Стейдиъм “, „ Етихад Стейдиъм “ и „ Сейнт Джеймсис Парк “, в Дъблин на „ Авива Стейдиъм “, в Белфаст на „ Кейсмънт Парк “, в „ Глазгоу “ на „ Хемпдън Парк “ и в Кардиф на „ Принсипалити Стейдиъм “. „ Олд Трафорд “, който има вторият максимален потенциал от всички футболни игрища в Англия, в началото бе попаднал в листата със игрища, само че Манчестър Юнайтед реши да се отдръпна след диалози с ФА.

Кандидатурата на Англия и Ирландия е изправена пред конкуренцията на Турция, като Изпълнителният комитет на УЕФА ще вземе решение за домакините на Евро 2028 и Евро 2032 през септември тази година. Англия и Ирландия в началото бяха провели изследване за изпълнимост, обмисляйки опцията да аплайват за приемане на Мондиал 2030, само че се префокусираха върху Европейското състезание. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР