Съветниците станахме едновременно инженери, архитекти, следователи, експерти по финанси, право,

...
Съветниците станахме едновременно инженери, архитекти, следователи, експерти по финанси, право,
Коментари Харесай

ВМРО обвини ГЕРБ в безхаберие към софийските проблеми

Съветниците станахме по едно и също време инженери, архитекти, следователи, специалисти по финанси, право, екология.

В София има мощен недостиг на надзор, той се е разпрострял във всички сфери и е гаранция за провали, кавги и безконечни образци за мърляво свършена или несвършена работа.

Това съобщи в свое изявление Карлос Контрера – ръководител на „ Патриоти за София “, от името на група по време на сесията на Столичния общински съвет.

Очевидно е след случилото се със жълтите павета, сечта в Борисовата градина, разрушените улици и тротоари от Околовръстното до Северната скоростна дъга и назад, добавя Контрера.

От Вътрешна македонска революционна организация сложиха и въпроса за несъблюдение на решения на Столичния общински съвет. Според патриотите съзнателно администрацията на Столична община не извършва решения на СОС. Зададени са въпросите какво се случва с финансовата инспекция на Общинското дружество „ София-план “ от 2021 година, какво се случва с концесията на велосипедите и други.

Столична община основава чувството за безредица, безредица и цялостен отвод от взимане на решения. А това не е положително за града, не е положително за жителите, споделя Контрера.

А ето и цялото изявление на Карлос Контрера:

Кметът Йорданка Фандъкова още веднъж отсъства от съвещанието на Столичния общински съвет.

От групата „ Патриоти за София “ посвещаваме актуалната политическа декларация на неслучилия общински надзор. Няма сфера от активността на локалната власт, която да не е наранена от безхаберието, формалното или никакво отношение по запазване на общото. Както виждаме в последните дни неслучилият се общински надзор е събитие, което от дълго време е надхвърлило рамките на „ Московска “ 33 и устойчиво, и напоително се е просмукало във всички структури, структурки, региони и търговски сдружения. Очевидно е след случилото се със жълтите павета, сечта в Борисовата градина, разрушените улици и тротоари от Околовръстното до Северната скоростна дъга и назад.

Налага се за едно и също нещо да се звъни, да се написа, припомня, напомня, повтаря десетки пъти. Налага се общински съветници да ставаме по едно и също време инженери, архитекти, следователи, специалисти по финанси, право, екология и така нататък, с цел да се свърши нещо или някаква работа. На всичко от горната страна резултатът от тая пълзяща безредица, на ръба на занемареност, което е закононарушение, както знаете, на всичко от горната страна, когато решим да се заемем с управлението на тоя или оня въпрос, на тоя или оня разход, против някои от нас се подават тъжби от всякакви безхаберници на общинска заплата. Вече общинските съветници не можем да изобличаваме нередностите, тъй като я дело за клюка ще ти заведат, я ще те набедят в прокуратурата, я други работи.

Дефицитът на надзор е осезателен и надалеч надвишава кривите плочки по ремонтираните тротоари или некачествените кръпки по улиците. Липсващият надзор се е разпрострял във всички сфери и е гаранция за провали, кавги и безконечни образци за мърляво свършена или несвършена работа. Всеки опит обаче да се вкара надзор среща една къде дейна, къде пасивна опозиция освен от администрацията, само че и от някои хора в тази зала. Ето Ви образеца с гробищните паркове – не поискахте да създадем краткотрайна комисия за инспекция, бламирахте отчета (тук се обръщам главно към сътрудниците от ГЕРБ), а най-после до каква степен стигнахте – още веднъж проблеми, кавги, едни отвратителни гротескни картини в тези гробищни паркове, недоволни жители и големи подозрения за несръчност, злоупотреби и обири отново там. Паралелно с това стана ясно, че планът за оползотворяване на РДФ горивото отпада от ОПОС. Дали и по какъв начин ще продължи той и какво ще се случва с боклука на София отговор няма. Разбира се, научаваме от медиите тези неща.

Това е единствено образец до каква степен бездействието и инертността могат да доведат. Няколко образеца от доста вероятни.

До там сме стигнали, че решения на Столичния общински съвет очевидно, демонстративно и напълно съзнателно не се извършват. Влезли в действие решения, годни да породят правни и в действителност дейности, законни актове не се извършват от администрацията на кмета. Какво стана със финансовата инспекция на „ София-план “, за което взехме решение през лятото на 2021 година? Какво стана с концесията на велосипедите, за която също има решение на общинския съвет? Какво стана с обещанията за процедурите за състезанията за външната реклама? Защо решението на СОС за четвърто в допълнение съглашение със Софийска вода не се извършва? Защо при влезнало в действие решение на СОС се вършат еквилибристики и се дават някакви безсмислени мнения на непрекъснати комисии? И непосредствено запитвам – на простаци ли ни вършиме? Аз мисля, че това е неодобряваме на общинския съвет, обезсмислянето му, принизяването му и така нататък Един мандат не стига очевидно... Има и доста други образци.

Има и образци в противоположна посока – за противозаконни дейности, изпълнявани в нарушаване на закона и срещу правата на жителите. Колко пъти българският съд би трябвало да Ви каже, че не може своеволно, тъй като Ви е хрумнало и не Ви харесва, да забранявате Луковмарш? Колко пъти смятате умишлено да нарушавате закона, да посягате на правото на жители за спокойно събиране, с цел да угодите на нечии външни ползи?

Давам тези образци и приканвам за едно отрезвяване и приземяване, тъй като в последната една година Столична община основава чувството за безредица, безредица и цялостен отвод от взимане на решения. А това не е положително за града, не е положително за жителите.

Благодаря за вниманието.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР