Съветникът по финансова политика и стратегическо планиране в Българската банка

...
Съветникът по финансова политика и стратегическо планиране в Българската банка
Коментари Харесай

Инвестиции и инфраструктурни проекти на ББР

Съветникът по финансова политика и стратегическо обмисляне в Българската банка за развиване София Касидова показа в ефира на „ Хоризонт “ някои от плановете, залегнали в тактиката на новото управление на банката. Ще бъдат препоръчани нови схеми, структурирани и съфинансирани с европейските финансови институции – както заеми, по този начин и капитал за дялово присъединяване.

Това е стъпка за подкрепяне на българските компании през целия им витален цикъл, за облекчение на достъпа им до финансов запас, тъй че да стават по-стабилни и по-добре капитализирани. Чрез предлагането на нови артикули и принадлежности банката прави поръчка за равностойно присъединяване в структурирането на нови финансови принадлежности, които ще станат главният източник на европейски запаси поради редуциране на европейските грантове в интервала след 2020.

ББР е също и потребен европейски сътрудник с потвърден работен опит с китайски банки, от които употребява запас на атрактивна цена за финансиране на българския бизнес. През май банката контракти 80 млн. евро с Китайската банка за развиване за финансиране общата кредитна активност на ББР или стратегически планове в границите на самодейността „ Един пояс, веднъж “. През октомври Българската банка за развиване подписа заем за 50 млн. евро от Китайската ексим банка, с който да финансира локалния бизнес, търговски интервенции, както и за поощряване на икономическите връзки сред България и Китай. „ Това е опция за нашите компании да стъпят в Китай, само че по какъв начин те ще се оправят и какви контрагенти ще намерят зависи от тяхната деятелност “, изясни София Касидова.

Догодина в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ББР ще организира за пръв път своя Годишна среща и стопански конгрес за бизнеса и институциите у нас. Така ще сложим началото на обичайно домакинство за разговор със своите сътрудници и клиенти, интернационалните финансови институции, банковата и капиталова общественост, както и с европейските и държавни институции у нас.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР