Съветникът на руския посланик Елеонора Митрофанова - Филип Воскресенски, който

...
Съветникът на руския посланик Елеонора Митрофанова - Филип Воскресенски, който
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Изгоненият дипломат Филип В. раздавал парите от Русия на журналисти

Съветникът на съветския дипломат Елеонора Митрофанова - Филип Воскресенски, който е един от 70-те дипломати, изгонени от България, е индивида, през който е минавало разплащането на публицисти, социолози и " общественици ", които да стартират в общественото пространство гледната точка на Русия. Това научи Lupa.bg от няколко сигурни източника. Данни за негови регулярни срещи с водещи фигури от общественото пространство има в специфичните служби. Някои от постоянните " беседи " са и снимани със СРС.

Само преди дни шефът на политическия кабинет на премиера в оставка Кирил Петков Лена Бориславова съобщи в изявление за “Дарик радио “, че има публични представители, които получават заплащания, в това число от съветската страна в размер на 4000 лв. на месец. Тя посочи, че това са изцяло достоверни данни, с които разполагат българските служби. Парите са давани на български политици, известни публицисти, анализатори, политолози и други появяващи се в публичните медии лица. Те са получавали възнаграждение непосредствено от съветската страна, с цел да образуват публично мнение с съветските опорки.

Думите й бяха доказани от проверяващия публицист Христо Грозев, който от 3 години е издател на антипутинския уебсайт " Белингкет ", разкрил много сензитивна информация за безобразията на Кремъл. Грозев даде обещание да разкрие съответни имена до броени дни, само че към момента не го е направил.

" На всички, които гратис плюете по Европейски Съюз и НАТО, както и подкрепяте дейностите на Путин в Украйна, да знаете. Набутали сте се. На тези, които ви надъхват за това им се заплаща. Месечно ", съобщи пък Лена Бориславова. Според нея част от обществените представители се употребяват, с цел да може обществото да бъде комплицирано, да се получи заиграване с неправилни разбирания и страхове.

Според източник на Lupa.bg, постоянни " грантове " от Москва са получавали над 15 души, както и редакциите на 3 уеб страницата. В множеството пъти сумите са давани на ръка при започване на всеки месец, само че някъде имало и подписани контракти за " осведомително обслужване " с компании, благосъстоятелност на съветски жители, разрастващи комерсиална активност в България. Координатор на целия този нерегламентиран паричен поток е бил имено Филип Воскресенски. Той си отпътува в неделя за Москва с един от самолетите, превозили 70-те дипломати и фамилиите им. Не е ясно кой отсега нататък ще поеме активността му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР