Съветник на украинския министър на отбраната смята, че основната военна

...
Съветник на украинския министър на отбраната смята, че основната военна
Коментари Харесай

Съветник на украинския министър на отбраната, че основната цел в Мариупол е постигната

Съветник на украинския министър на защитата счита, че главната военна цел в Мариупол е реализирана, макар че градът беше високомерен от съветските сили, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5513
„ Главната цел в Мариупол беше реализирана. Тя се състоеше в това да бъдат удържани съветските подразделения... над 20 000 съветски бойци. А това стана допустимо с помощта на героичните каузи на бранителите на Мариупол и бранителите, които по-късно бяха в „ Азовстал “, сподели през днешния ден Юрий Сак по немската телевизия А Ер Де.

По думите му това е попречило на съветските войски да завладеят други региони в Източна Украйна.

„ От тази позиция задачата беше реализирана “, съобщи той.

Последните украински бойци в завода „ Азовстал “ в Мариупол се предадоха предходната седмица.

Според съветника Украйна би считала войната за извоювана, в случай че съветските сили се изтеглят до границите отпреди 24 февруари.

„ Тази нападателна война против Украйна, несъмнено, стартира през 2014 година, когато Русия анексира Кримския полуостров “, съобщи Сак. По думите му въпросът за връщане на Крим също би трябвало да бъде част от договарянията.

Според английското разузнаване Русия е постигнала прочут местен прогрес в своята атака в Източна Украйна.

„ Русия е засилила интензивността на своите интервенции в Донбас, като се стреми да обкръжи Северодонецк, Лисичанск и Рубижне “, съобщи през днешния ден английското министерство на защитата в обновена информация за хода на войната, като в същото време означи, че съветското нахлуване среща „ мощна украинска опозиция “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР