Съветът за тристранно сътрудничество ще разгледа т.нар. удължителен закон за

...
Съветът за тристранно сътрудничество ще разгледа т.нар. удължителен закон за
Коментари Харесай

Днес кабинетът, синдикатите и бизнесът разглеждат удължаването на бюджета

Съветът за тристранно съдействие ще прегледа така наречен удължителен закон за бюджета. Това е законопроект, с който се резервират всички настоящи нормативни уредби на бюджета за 2022 година, само че не се оферират нови политики.

Решението на служебния кабинет да предложи на Народното събрание сходен текст се дължи на обстоятелството, че няма постоянно държавно управление. По закон обаче Министерството на финансите би трябвало да е изготвило бюджетната рамка за следващата година. Именно поради отхвърли си да го направи служебният кабинет бе неодобрен както от „ Продължаваме промяната “, по този начин и от „ Демократична България “. Асен Василев от Политическа партия даже прикани бюджет да бъде импортиран.

В претекстовете на законопроекта се показва, че в сходство със законовите условия министерството е създало разновидности на бюджетните закони за следващата година. Тъй като това се случва в изискванията на длъжностен кабинет обаче, в тях не могат да залегнат промени в главните политики. Това значи, че се резервират актуалните параметри. От Политическа партия обявиха, че това може да се приема и като самопризнание от кабинета, че бюджетът за 2022 година, направен от държавното управление на Кирил Петков, е бил добър –
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР