Съветът на външните министри на ЕС прие решение и регламент,

...
Съветът на външните министри на ЕС прие решение и регламент,
Коментари Харесай

ЕС одобри свой аналог на закона „Магнитски”

Съветът на външните министри на Европейски Съюз одобри решение и правилник, с които се основава световен санкционен режим при нарушавания на правата на индивида, заяви БНР.

За първи път Евросъюзът ще разполага с рамка, която ще му разреши да насочва наказания против обособени лица, формирания и органи, в това число държавни и неправителствени, които са виновни или забъркани в съществени нарушавания на правата на индивида по света, без значение къде са осъществени.

Мерките ще се показват в възбрана за пътешестване за обособени лица и заледяване на активи. Наблюдатели дефинират механизма като европейски еквивалент на американския закон " Магнитски ".

Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи: „ Това е правилник на Съвета и той ще има последната дума, защото глобите са в неговата област. Накрая ще имаме нещо, което ще ни помогне да се надигнем против злоупотребата с човешките права в целия свят, а освен при обособени случаи. Смятам, че това е значима стъпка. “

Механизмът ще се ползва за доста съществени нарушавания, измежду които са геноцид, закононарушения против човечеството, случайни арести, мъчения, иго, полово или учредено на пола принуждение, трафик на хора и даже нарушаването на правото на спокойно събиране или сдружаване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР