Съветът на икономическите експерти към германското правителство повиши прогнозата за

...
Съветът на икономическите експерти към германското правителство повиши прогнозата за
Коментари Харесай

“Съветът на мъдреците“: В Германия има икономически бум


Съветът на икономическите специалисти към немското държавно управление увеличи прогнозата за стопански напредък през 2017 година от 1,4 на 2%, а за 2018 година - до 2,2%.

Германската стопанска система постепенна навлиза във етапа на бурния напредък, счита Съветът на икономическите специалисти към федералното държавно управление, който е по-известен като „ Съвет на мъдреците “. Анализаторите показаха през днешния ден годишното си експертно умозаключение, в което се приказва за доста възстановяване на икономическата прогноза – от 1,4% до 2% през тази година и до 2,2% през идната.

В същото време държавното управление на канцлерката Ангела Меркел е заложило стопански растеж от 1,9% през 2017 година

“Германската стопанска система се намира в стадий на мощен е нескончаем напредък “, се споделя в документа, който е с размер 463 страници. В основата на икономическия напредък ще са „ частното ползване, държавните разноски и вложенията в строителството “, които порастват устойчиво в течение на към този момент няколко години. Освен това, фирмите още веднъж уголемяват вложенията си в ново съоръжение и развойна активност, показват специалистите. Те също по този начин означават и динамичното развиване на значимите експортни пазари, на първо място, в еврозоната.

Анализаторите обаче предизвестяват от риска обвързван с прекомерната пренатовареност на фирмите. „ Пример за напрежение са компликациите, с които фирмите се сблъскват при намирането на положителни сътрудници за овакантилите се позиции “, прецизират те.

По данни на Института за проучване на пазара на труда и кариерата през третото тримесечие на 2017 година в Германия е имало съвсем 1,1 милиона свободни места. Това е със 174 000 повече, в сравнение с през същия интервал на предходната година.

„ Съветът на мъдреците “ е основан през 1963 година, а от 2013 година негов ръководител е Кристоф Шмид. /ДВ
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР