Съветът на Европейския съюз прие нови правила за намаляване на

...
Съветът на Европейския съюз прие нови правила за намаляване на
Коментари Харесай

ЕС прие нови правила за намаляване на потреблението на енергия до 2030 г.

Съветът на Европейския съюз одобри нови правила за понижаване на крайното ползване на сила е Европейски Съюз с най-малко 11,7 % през 2030 година, като страните членки ще разполагат с благоприятни условия за еластичност при постигането на задачата.

Според разпоредбите, страните членки взаимно ще обезпечат понижаване на крайното ползване на сила с минимум 11,7% през 2030 година спрямо прогнозите за потреблението на сила за 2030 година, направени при започване на десетилетието. Това значи горна граница на крайното ползване на сила в Европейски Съюз от 763 милиона тона нефтен еквивалент и 993 милиона тона нефтен еквивалент за първично ползване, оповестява БНР.

Ограничението за крайното ползване ще бъде обвързващо за страните членки, взети дружно, до момента в който задачата за първичното енергийно ползване ще бъде индикативна. Крайното ползване на сила съставлява силата, употребявана от крайните консуматори, до момента в който първичното ползване на сила включва и силата, която се употребява за производството и доставката на сила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР