Съветът на директорите на радио Ехото на Москва“ гласува решение

...
Съветът на директорите на радио Ехото на Москва“ гласува решение
Коментари Харесай

Закриват радио „Ехото на Москва“

Съветът на шефовете на радио „ Ехото на Москва “ гласоподава решение за закриването на радиото и на уеб страницата му, заяви основният редактор Алексей Венедиктов.

„ С болшинство от гласовете на борда на шефовете на „ Ехото на Москва “ беше взето решение за очистване на радиоканала и уеб страницата „ Ехото на Москва “, написа той в своя Telegram канал.

Пресслужбата на холдинга " Газпром-медиа " удостовери тази информация. „ След като прегледа заповедта на Генералната прокуратура на Руската федерация за ограничение на достъпа до „ Ехото на Москва “, на 3 март съветът на шефовете на ЗАО „ Ехото на Москва “ реши да приключи активността на медия – радиоканала „ Ехото на Москва “ и медията на едноименното електронно издание “, се споделя в известието на пресцентъра.

По думите на Венедиктов, за плана за такова решение по-рано са му загатнали „ не членове на съвета на шефовете, а хора от доста по-високо “. Днес в 14:00 ч. локално време възнамерява да събере публицистите от „ Ехото на Москва “.

Венедиктов заяви, че медийният регулатор Роскомнадзор изиска от Гугъл да смъкна приложението на радиото от пакета с приложения.

Радиостанцията " Ехото на Москва " се трансформира в знак на новооткритата медийна независимост в постсъветска Русия, разяснява Агенция Франс Прес. Причината да спре работа е свалянето ѝ от ефир поради отразяването на нашествието на Москва в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР