Съветът на директорите на Microsoft обяви тримесечно увеличение на дивидентите,

...
Съветът на директорите на Microsoft обяви тримесечно увеличение на дивидентите,
Коментари Харесай

Microsoft обяви програма за обратно изкупуване на акции за 40 млрд. долара

Съветът на шефовете на Microsoft разгласи тримесечно нарастване на дивидентите, като по едно и също време с това разгласи и стратегия, позволяваща противоположното изкупуване на лични акции на стойност до 40 милиарда $. В съпоставяне с предходното тримесечие, тримесечният дял е повишен с 11%, или с 5 цента, достигайки стойност от 0,51 $ за акция, осведомят западни медии.

Горепосочената стратегия за назад изкупуване на акции не е първият път, когато Microsoft позволява противоположното изкупуване на акции за такава сума. Освен това програмата може да бъде прекъсната когато и да е, защото няма избрана дата на приключване. През миналата фискална година, която завърши на 30 юни, компанията изкупи назад акции за 19 милиарда $. В момента книжата на софтуерния колос доближават цена от 138,52 $ за акция, отчитайки лек спад в часовете по-късно известие.

От Microsoft дефинираха и датата за идващото годишно заседание на акционерите - 4 декември, няколко дни преди изплащането на дивидентите за това тримесечие. Подобно на предходните срещи ще се организира и 30-минутна сесия за въпроси и отговори с акционерите.

Акциите на компанията нарастнаха с 36% от началото на тази година до момента, а пазарната ѝ капитализация остава над 1 трилион $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР