Съветът на директорите на "Българска фондова борса" АД (БФБ) е

...
Съветът на директорите на "Българска фондова борса" АД (БФБ) е
Коментари Харесай

Доц. д-р Маню Моравенов е предложен за член на съвета на директорите и изпълнителен директор на БФБ

Съветът на шефовете на "Българска фондова борса " АД (БФБ) е предложил доцент доктор Маню Моравенов да влезе в състава му и да стане изпълнителен шеф на институцията, оповестиха от борсовия оператор. Промяната следва да бъде гласувана на изключително общо заседание, планувано за 17 септември.

Доц. доктор Моравенов ще влезе в съвета на шефовете и ще оглави БФБ на мястото на досегашния изпълнителния шеф Иван Такев, който по свое предпочитание минава на друга позиция в небанковия финансов бранш в България.

Доц. доктор Маню Моравенов е неоспорим престиж с близо 25 годишен опит в сферите на финансите и вложенията, пазара на недвижими парцели и финансовите пазари. По време на забележителната си кариера той заема редица управителни длъжности в институции и неправителствени организации на българския финансов и капиталов пазар, измежду тях Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (сега КФН), работни групи към Министерството на финансите, БФБ, Асоциацията на сдруженията със специфична капиталова цел, Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори, Националната комисия по корпоративно ръководство и други.

През последните години е зает интензивно в ръководството на кредитния портфейл и кредитоспособността на фирмите, както и ръководенето на процесите при другите източници на финансиране като: корпоративни заеми и банково финансиране, издаване на облигации, IPO-та и финансово финансиране. "21 години след приемане на лиценз и пускане на контролирания финансов пазар в нашата страна БФБ има нужната организация, инфраструктура, институционална и интернационална представителност, които й отреждат почтено място измежду европейските борсови оператори. Като един от основателите на тази организация от мен може да се чака последователност и продължение на политиките на борсата. Моята визия за развиването на БФБ е тя да се трансформира освен във първокачествен и доходоносен, саморегулиращ се пазар на финансови принадлежности, само че също по този начин да добави стойност към процеса на набиране на капитал и ръководство на активи в България и района ", сподели доцент доктор Моравенов.

Доц. доктор Моравенов е един от създателите на Националния кодекс за корпоративно ръководство и играе дейна роля в основаването на законодателството, и на инфраструктурата на контролираните финансови пазари в България. Той е доцент и дълготраен учител във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси.

Доц. доктор Моравенов има докторска степен по "Финанси, заем и застраховка " от Софийски университет "Св. Климент Охридски " и магистърска по "Икономика и информатика " от Университета по национално и международно стопанство. Има голям брой специализации, създател е на две монографии, десетки студии, публикации и отчети в влиятелни български и задгранични научни издания.

"Българска фондова борса " АД е лицензирана да прави активност като фондова борса на 9 октомври 1997 година. Предметът на активност на сдружението включва образуване на търговия с скъпи бумаги и други финансови инструменти; образуване и поддържане на осведомителна система за търговия с скъпи бумаги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР