Съвет на кредиторите организира днес търгове за руски облигации, които

...
Съвет на кредиторите организира днес търгове за руски облигации, които
Коментари Харесай

Дефолтът на Русия ще бъде ратифициран от кредиторите

Съвет на кредиторите провежда през днешния ден търгове за съветски облигации, които де факто ще " ратифицират " дефолта на Москва - първият, обявяван по съветския външен дълг от 1918 година насам, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е алегорично събитие, само че то отразява въздействието на глобите против Москва след повече от шест месеца война.  

Неизвестен на необятната общност, даже в известена степен загадъчен, Съветът на кредиторите (Credit Derivatives Determinations Committee - CDDC) провежда аукционите за да бъдат обезщетени вложителите, които са сключили застраховки против дефолт на Русия – така наречен суапове за кредитно несъблюдение (Credit Default Swaps - CDS). 

Провеждането на аукционите де факто удостоверява дефолта на Русия, който не е публично разгласен, само че се приема за факт от множеството стопански играчи, макар че сега рейтинговите организации не вършат оценка на кредитоспособността на Москва поради западните наказания.

Това е първото несъблюдение на отговорности по външния дълг на Москва от 1918 година, когато болшевишкият водач Ленин отхвърля да признае след октомврийската гражданска война заеми, отпуснати на царска Русия на западните пазари, най-много от Франция. 

Реално търговете не трансформират кой знае какво - Русия е изцяло изолирана от интернационалните пазари след нашествието в Украйна в края на февруари. Освен това Москва има относително дребна задлъжнялост в непозната валута, задграничният й дълг е към 40 милиарда $. Държавният дълг на Русия като цяло е единствено 20 на 100 от брутния вътрешен артикул.

Същевременно притокът на парични средства от продажбите на въглеводороди е голям от началото на годината поради скока на цените.

Кремъл от месеци стачкува против дефолта, който съгласно съветските управляващи е " противозаконен “, защото е резултат от глобите.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР