Саудитски граничари са обвинени в масово убийство на мигранти по

...
Саудитски граничари са обвинени в масово убийство на мигранти по
Коментари Харесай

Саудитски граничари са обвинени в масово убийство на мигранти

Саудитски граничари са упрекнати в всеобщо ликвидиране на мигранти по йеменската граница. Това се показва в отчет на Human Rights Watch, представен от Би Би Си.

В отчета се споделя, че стотици хора, доста от които етиопци, които прекосяват раздрания от война Йемен, с цел да стигнат до Саудитска Арабия, са били убити.

Има спад по маршрута през Западните Балкани

Саудитска Арабия отхвърли обвиняванията за убийства.

Докладът на Human Rights Watch (HRW), озаглавен „ Те стреляха по нас като дъжд “, показва, че граничарите употребявали и избухливи оръжия.

Мигранти, с които Би Би Си се свърза, описаха за ужасяващи нощни пресичания на границата, по време на които огромни групи етиопци, в това число доста дами и деца, са били подложени на обстрел. Някои от оживелите демонстрират признаци на дълбока контузия.

Тя е пропътувала 40 км до болница

Според Международната организация по миграция към Организация на обединените нации повече от 200 000 души годишно се пробват да подхващат рисково пътешестване, преминавайки по море от Африканския рог до Йемен и по-късно пътувайки до Саудитска Арабия.

Правозащитни организации споделят, че мнозина претърпяват отнемане от независимост и побои по пътя си.

Преминаването през морето е задоволително рисково. Повече от 24 мигранти бяха оповестени за изчезнали предходната седмица след корабокрушение край крайбрежията на Джибути.

Той съдържа над милион барела нефт и е зарязан през 2015 година

В Йемен главните мигрантски направления са осеяни с гробове на хора, умряли по пътя.

Саудитското държавно управление съобщи, че приема обвиняванията съществено, само че изрично отхвърли характерността на Организация на обединените нации, че убийствата са систематични или широкомащабни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР