Саудитска Арабия и други страни от ОПЕК обсъждат възможността за

...
Саудитска Арабия и други страни от ОПЕК обсъждат възможността за
Коментари Харесай

Страните от ОПЕК обмислят да намалят отново производството на петрол

Саудитска Арабия и други страни от ОПЕК разискват опцията за по-значително понижаване на производството на нефт заради увеличението на инфектираните с ковид и въвеждането на нови ограничаващи ограничения в европейските страни, заяви „ Уолстрийт Джърнъл ”, научихме от БГНЕС.

Според изданието страните от ОПЕК обмислят по-нататъшно понижаване на производството на нефт като една от ограниченията обезвреждащо намаленото търсене в света.

По-рано министърът на енергетиката на Алжир, ръководител на конференцията на ОПЕК Абделмаджид Атар съобщи, че Русия, Саудитска Арабия и Ирак оферират на други страни от алианса ОПЕК + да запазят настоящето равнище на съкращения на производството на нефт през първите месеци на 2021 година, т.е. да не покачват производството с 1,9 милиона барела, както е планувано в първичния проект.

Подновеното съглашение за понижаване на производството на нефт на OПЕК + е в действие от май тази година. Първият стадий от договорката, когато страните от алианса понижиха производството с 9,7 милиона барела беше приключен през август. Споразумението е годно до април 2022 година, а изискванията му могат да бъдат преразгледани през декември 2021 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР