Сътрудниците на републиканеца Доналд през последните седмици от неговия мандат

...
Сътрудниците на републиканеца Доналд през последните седмици от неговия мандат
Коментари Харесай

Оказван ли е натиск от Тръмп в Аризона за преброяването на гласовете?

Сътрудниците на републиканеца Доналд през последните седмици от неговия мандат като президент на Съединени американски щати са се пробвали да окажат напън върху чиновници в Аризона, които са отговаряли за преброяването на гласовете на изборите в този щат, написа ТАСС. Според изказванията, „ Тръмп, неговите юристи и други са водили акция зад кулисите, с цел да окажат напън върху републиканските управляващи, които са управлявали изборите “.

По-конкретно се твърди, че са се пробвали да се свържат с Клинт Хикман, който по това време е бил началник на изборната комисия в квартал Марикопа . В него живеят към 60% от гласоподавателите в Аризона. Предполага се, че посредством позвъняване до Хикман му е било препоръчано да беседва с американския президент тогава Доналд Тръмп. Самият Хикман споделил пред кореспонденти на локалния вестник " Аризона република ", че е отказал, защото е предполагал, че Тръмп ще го убеждава да промени резултатите от изборите в региона. Твръди се, че Хикман е получавал и текстови известия от Кели Уорд - ръководител на Републиканската партия на Съединени американски щати в Аризона.
 Класация на американските президенти, Тръмп не е на последно място Класация на американските президенти, Тръмп не е на последно място
В Съединени американски щати е всекидневно да се класират президенти - от най-хубавия до най-лошия. От 2017 година, четейки американската преса (тази, която той опри...

Предполага се, че Рудолф Джулиани, който преди този момент е бил персонален юрист на Тръмп, също се е обаждал на Хикман. Той изиграл основна роля в опитите да оспори резултатите от миналогодишните президентски избори. Тръмп, Джулиани и други републиканци неведнъж са се обръщали към съдилищата с условието да преброят гласовете в редица щати. Исканията им обаче не бяха почетени от съдилищата, в това число от Върховния съд на Съединени американски щати. По-рано демократите упрекнаха Тръмп, че се пробва да окаже напън върху чиновници в щата Джорджия, които управляват гласуването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР