Сътрудничеството между Китай и Германия стана по-стабилно, солидно и динамично.

...
Сътрудничеството между Китай и Германия стана по-стабилно, солидно и динамично.
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китайско-германското сътрудничество стана по-солидно и динамично

Сътрудничеството сред Китай и Германия стана по-стабилно, солидно и динамично. Това разгласи китайският президент Си Дзинпин пред немския канцлер Олаф Шолц по време на видео диалог през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Двамата организираха необятна полемика, която засегна световната търговия, климатичните цели, войната сред Израел и " Хамас ", както и войната в Украйна. Шолц и СИ се съгласиха, че китайско-германските връзки се усъвършенстват на няколко фронта. " Китайско-германската търговия се развива устойчиво, двупосочният капиталов възторг е висок и съдействието сред двете страни става все по-стабилно, по-солидно и по-динамично ", сподели китайският президент, представен от държавната телевизия CCTV.

Шолц, който посети Китай предишния ноември при първото посещаване на водач на Г-7 в страната след пандемията от COVID-19, съобщи, че " германско-китайските връзки са посочили повече благоприятни условия и необятни вероятности ".

По време на диалозите Си изрази вяра, че Германия ще упорства Европейският съюз да " отстоява правилата на пазаризация и правдивост, да работи с Китай за поддържане на лоялна пазарна конкуренция и свободна търговия и да поддържа стабилността на световните промишлени и вериги за доставки ".
 Германия одобри нова тактика по отношение на Китай
Германия одобри нова тактика по отношение на Китай

Германия се нуждае от Китай, само че и Пекин се нуждае от Европа

Китай е изправен пред следствие от страна на Европейския съюз за, както и опасността от други следствия, на стомана и тяхната промишленост за вятърна сила.

Според китайските държавни медии Си е споделил още, че и двете страни би трябвало освен да развиват положителни двустранни връзки, само че и да пазят интернационалния ред и мултилатерализма , както и да работят дружно за справяне с световните провокации.

На срещата си през ноември предходната година и двамата водачи взаимно осъдиха заканите за потребление на нуклеарни оръжия при ескалацията на украинско-руския спор.

Този път Си уточни, че " без значение дали става въпрос за палестинско-израелския спор или войната в Украйна, с цел да се позволи първопричината, е належащо да се мисли по-задълбочено върху въпросите на сигурността и да се предизвиква построяването на уравновесена , ефикасна и устойчива архитектура за сигурност ".
 Китай упрекна Европейски Съюз в протекционизъм поради следствието за дотациите за електрически автомобили
Китай упрекна Европейски Съюз в протекционизъм поради следствието за дотациите за електрически автомобили

То излага на риск немските производители на такива коли, които ги оферират в Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР