Сътресенията, които изпита пазарът на офис площи у нас заради

...
Сътресенията, които изпита пазарът на офис площи у нас заради
Коментари Харесай

"Офис Парк Пловдив" - офиси от ново поколение 

Сътресенията, които изпита пазарът на офис площи у нас поради COVID-19, няма да са дълготрайни – предвиждат специалисти. Това оповестява в. Марица в днешния си брой. Според най-голямата пловдивска медия, макар изключителната конюнктура, която изненада освен бизнеса, капиталовата интензивност в Пловдив е относително добра. По данни на Общинската администрация на града, над 7000 души работят в IT и BPO бранша към средата на 2020 година, а продуктивността на труда в сектора регистрира растеж със приблизително 10,6% на годишна база.

Това е и повода един от най-бързо разрастващите се браншове да се насочи към търсене на по-висок клас здания - точно в този момент и в изискванията на пандемия, а доста компании да обръщат все по-голямо внимание на офис пространствата и работните условия в тях.

Съвременен дизайн и архитектура, гъвкави и просторни офис пространства, добра локация, транспортна обезпеченост и спомагателни услуги – това отличава офис постройките от най-високия клас А. В тях ще се настанят както разрастващи се сдружения, които към този момент развиват активност в Пловдив, по този начин и нови за града компании, известни на интернационално ниво, демонстрира разбор на пазара.

Най-актуалното предложение в клас А офисите, е втора фаза на „ Офис Парк Пловдив “. Проект, съчетал модерната и софтуерна визия с удобната и гъвкава работна среда. Сградата е в развой на узаконяване по стандарта LEED за енергийна успеваемост.

Разположен в най-атрактивната част на града, наоколо до Мол Пловдив и парк „ Отдих и просвета ", с привлекателна панорама към зелените площи на Братската могила и Младежкия рид, планът е на път да приюти нова вълна от IT и аутсорсинг компании и разрастващи се бизнеси, които към този момент участват в града.

Началото му е сложено още през 2016 година от „ Галакси Инвестмънт Груп”. Във към този момент издигнатата постройка 1 работят над 900 души, във водещи български и задгранични компании. Сред наемателите са одобрени имена като SiteGround, Bulpros, Adastra, Football Radar, Code Nest, Delasport, Accenture, VSG и други.

Втората фаза надгражда триумфа на първата, като с реализирането на втория стадий - през 2021 година ще бъдат разкрити офиси с още 900 работни места.

„ Именно дефицитът на офис пространства от висок клас в града и растежът на актуалните ни наематели ни стимулира да стартираме реализацията на втората част на плана. Сградата дава отговор изцяло на високите упования на клиентите ни – огромни и междинни компании, търсещи модерни и новаторски офис пространства в един от най-предпочитаните региони на града “, показа шефът на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев.

„ Офис Парк Пловдив “ е клас „ А “ постройка, която съчетава всички условия за съвременен офис план - отзивчива локация, гъвкави благоприятни условия за оформяне на функционални пространства, естествена светлина, приятна околна среда.

Общата разгъната застроена повърхност на плана е 19 352 кв. м. Осемте равнища на постройките включват под земята паркинг, едно партерно и шест офисни равнища. Фаза 2 ще сътвори опция за разполагане на офиси до 2 220 кв. м на един етаж. По-голямата етажна плоча пък е издирван резултат от наемателите, което ще разреши реализирането на хрумвания за улеснение и занимания вътре в работните пространства.

Интериорът на „ Офис Парк Пловдив “ способства за комфорта в процеса на работа, като съчетава огромни офис пространства с опция за самостоятелни решения при оформянето. Конструкцията е c потребна повърхност 1 110 кв.м. и разрешава да бъде разграничена на до четири самостоятелни офис единици. Етажната височина на офисните равнища e 3.50 м., а светлата височина e 2.85 м., което дава отговор на дълбочината на пространствата и обезпечава оптимално богато естествено осветление на вътрешните пространства.

Любопитна оригиналност е особено място на покрива на постройката, заделено за наемателя на последния етаж. То е отредено за занимания и обществени контакти, при съблюдаване на нужната отдалеченост и наслаждаване на хубавото време.

Проектът планува още внедряването на високотехнологични сградни съоръжения, измежду които последно потомство ефикасна климатизация и вентилация, адресируема пожароизвестителна система, надзор на достъпа и видеонаблюдение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР