Сатоши Накамото, загадъчната фигура или колективът, който стои зад създаването

...
Сатоши Накамото, загадъчната фигура или колективът, който стои зад създаването
Коментари Харесай

Биткойн: Някой изпрати над $1 милион към портфейла на Сатоши Накамото

Сатоши Накамото, загадъчната фигура или колективът, който стои зад основаването на Биткойн, се появи още веднъж след неотдавнашното честване в крипто общността на 15-годишнината от момента, в който Накамото изкопа първият блок на Биткойн.

Наскоро обаче настъпи удивително събитие, защото 27 BTC бяха трансферирани на адреса на портфейл (1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa), свъран с Накамото.

Тази транзакция, осъществена на 6 януари, притегли необятно внимание в крипто сферата. Мнозина спекулират дали това “ ” в действителност значи завръщането на неуловимия основател на Биткойн, или е съзнателно деяние от страна на някого, който може би цели да ускори известността на Биткойн, като трансферира 27 BTC на стойност над $1 милион в портфейла на Накамото.

Интересно е, че тази транзакция съответствува с актуализациите в 19b-4 промените от страна на емитентите на спот Биткойн ETF, което може да подсказва за евентуално утвърждение на подобен от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати през идната седмица.

Като си напомним първичния рандеман на генезисния блок на Биткойн от Накамото на 3 януари 2009 година, който добави 50 BTC към адрес 1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa, неотдавнашната транзакция в блок 824513 се счита за втората по величина във връзка с размера.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР