Сателитни снимки показват, че въпреки продължаващите преговори със САЩ и

...
Сателитни снимки показват, че въпреки продължаващите преговори със САЩ и
Коментари Харесай

Гардиън: Ким Чен Ун продължава ядрената си програма

Сателитни фотоси демонстрират, че макар продължаващите договаряния със Съединени американски щати и своето заричане за нуклеарно разоръжаване Северна Корея продължава да модернизира единствения си нуклеарен реактор, за чието битие се знае и който използваше за зареждане на оръжейната си стратегия, заяви в. " Гардиън ".

Инфраструктурните усъвършенствания в нуклеарната централа в Йонбьон не престават с бързи темпове, демонстрира разбор на сателитни изображения от 21 юни, оповестен на уеб страницата " 38 Норт " (38 North), който следи развиването на севернокорейските оръжейни стратегии.

Охлаждащата система на реактора за производството на плутоний е изменена, а на обекта са издигнати най-малко две здания с непромишлено предопределение, които може да се употребяват при визити на високопоставени представители. Довършено е зданието на нов инженерен офис, продължава градежът на поддържаща инфраструктура.

На срещите си с президентите на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на Южна Корея Мун Дже Ин севернокорейският водач Ким Чен Ун пое ангажимент за " цялостно нуклеарно разоръжаване ", само че детайлностите по какъв начин и по кое време ще стане това не са конкретизирани. По-рано през тази година Пхенян разгласи, че нуклеарният му боеприпас и оръжията, способни да поразят Съединените щати, са приключени и че през май е закрил единствения си прочут обект за нуклеарни тествания.

Инфраструктурните усъвършенствания в Йонбьон обаче не престават. Това единствено акцентира нуждата от съглашение, а освен от високопарни изказвания, написа в туитър ръководещият редактор на " 38 Норт " Джени Таун.

Състоянието на другите елементи от нуклеарния комплекс обаче е неразбираемо и специалисти предизвестяват да не се прави връзка сред осъществяваните усъвършенствания и договарянията със Съединени американски щати.

Може да се чака нуклеарната рамка на Северна Корея да продължи да действа както нормално, до момента в който Пхенян не издаде съответни нареждания, споделят експерти. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР