Сателитни снимки от провинция Синдзян в западната част на Китай

...
Сателитни снимки от провинция Синдзян в западната част на Китай
Коментари Харесай

САЩ заподозря, че Китай увеличава ядрените си възможности

Сателитни фотоси от провинция Синдзян в западната част на Китай демонстрират, че сега там се построява нуклеарно ракетно силозно поле, се споделя в отчет на Федерацията на американските учени (FAS), предава Би Би Си.

Това е второто ново силозно поле, за което се оповестява, че се строи в западен Китай за последните два месеца. Мястото може да побере към 110 силоза, които съставляват подземни уреди, употребявани за предпазване и изстрелване на ракети. През юни вестник Washington Post заяви за 120 силоза, видяни в необитаем регион в Юмен провинция Гансу.

В отчета си FAS съобщи, че новото оборудване в Хами, на към 380 км северозападно от Юмен, е на доста по-ранен стадий в развиването си.

Стратегическото командване на Съединени американски щати, което е част от Министерството на защитата, изрази терзанието си за напредъка на Китай в Туитър: " Това е вторият път от два месеца насам, в който обществеността схваща за това, за което приказваме от самото начало, а точно - за възходящата опасност, пред която е изправен светът ", се споделя в известието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР