Сателитът ще обикаля около планетата 15 пъти всеки ден В

...
Сателитът ще обикаля около планетата 15 пъти всеки ден В
Коментари Харесай

Сателит на Google ще следи глобалните емисии на метан от петролната индустрия

Сателитът ще обикаля към планетата 15 пъти всеки ден
В Калифорния беше изстрелян нов спътник, наименуван MethaneSAT, който ще следи излъчванията на метан от петролната и газовата промишленост, оповестява Ройтерс.

Новинарската работа продължава: " Въпреки че Европейската галактическа организация и различен сателит за следене, наименуван GHGSat, към този момент дават данни за излъчванията на метан, MethaneSAT ще дава по-подробни данни и ще има доста по-широко зрително поле, настояват неговите поддръжници. "

Файненшъл Таймс оповестява, че спътникът на стойност 88 млн. $ е разгласен за пръв път от Фонда за отбрана на околната среда - неправителствена организация, основана в Съединени американски щати - преди шест години.

Той добавя, че спътникът е бил изстрелян в космоса благодарение на ракета, ръководена от SpaceX на Елон Мъск, и прибавя, че Гугъл ще " даде компютърните благоприятни условия на изкуствения разсъдък, нужни за обработката на големи количества данни, получени от орбиталния метанов екран ".

The Guardian твърди, че спътникът ще " `назове и засрами` най-големите замърсители с метан в петролната и газовата промишленост ".

Изданието отбелязва, че повече от 150 страни са поели ангажимент да понижат излъчванията на този газ с 30 % до 2030 година спрямо равнищата от 2020 година, а някои петролни и газови компании " са поели сходни задължения ".

Първите резултати след стартирането в употреба се чакат при започване на лятото, а цялостният поток от данни ще бъде разполагаем от началото на 2025 година

New Scientist оповестява, че спътникът ще обикаля към планетата 15 пъти всеки ден. The Washington Post отбелязва, че спътникът " ще следи регионите, които доставят 80% от природния газ в света ".

Според New York Times спътникът " може да открива промени в концентрацията на газ в атмосферата на стойност едвам три елементи на милиард ". Вестникът прибавя: " EDF ще направи данните от MethaneSAT свободно налични при започване на идната година, което ще разреши на петролните и газовите компании или на регулаторните органи по околната среда да откриват и отстраняват течовете по-бързо... [EDF] също по този начин се надява да даде опция на по-широк кръг от определени чиновници, вложители, купувачи на газ и обществеността по-лесно да схванат кой е виновен за течовете, с цел да му се търси отговорност. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР