Състоянието на коалицията е критично, заяви пред БНТ експредседателят на

...
Състоянието на коалицията е критично, заяви пред БНТ експредседателят на
Коментари Харесай

ИТН с нова порция критика към "Промяната"

" Състоянието на обединението е сериозно ", съобщи пред Българска национална телевизия експредседателят на Народното събрание Ива Митева, народен представител от Има Такъв Народ. 

Във връзка с еврочленството на районен съд Македония, Митева съобщи: " Нашата позиция не е изненада. Пазарлъци със съвестта си и българските жители няма да създадем. На КСНС при президента всички политически сили се сплотиха към 7 точки, които не са изпълнени. Няма мотив и условия да променяме позицията си. Виждам, че не сме мръднали напред по тези 7 точки. Не знам дали Кирил Петков е заречен. Това, което чуваме, е от медиите. И от неговото говорене, че би трябвало да бъде пусната РСМ. В момента сме пред отваряне на съответните глави и е доста значим момента. Когато ситуацията и изискванията не се трансформират, няма по какъв начин ние да обърнем позицията си ".

Митева подлага на критика персонално премиера Кирил Петков и екипа към него: " Дали Кирил Петков ръководи еднолично  - не зная. Решават, че би трябвало да създадат нещо и потеглят да го вършат. А ние го научаваме след това. С дебелоглав не става ".

Под офанзивата на Митева попадна и настоящият ръководител на Народното събрание Никола Минчев: " Това, което чух от ръководителя, не ми харесва. Вчера опита да се извини. Той е ръководител на Народното събрание и думата му тежи. Той се пробва да се измъкне. Много постоянно ни слагат пред приключен факт. Ние не знаем повече от опозицията и от другите парламентарни групи в Народното събрание.  

Друг представител на Има Такъв Народ - председателят на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански, същото нападна Политическа партия от ефира на bTV. 

" Компромисите към този момент са изчерпани. Оттук нататък стъпваме единствено върху съдружното съглашение и го съблюдаваме прецизно “, заяви той. Според него, Политическа партия би трябвало да имат по-добра връзка, " да се вслушват в съдружните сътрудници ". " Едноличните решения за да може единствено и единствено да се потвърди правотата, въз основата на нужния прогрес на обединението не би трябвало да бъдат основани на егото и самовлюбеността на някои народни представители ", добави Каримански.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР