Състоянието на американския президент Доналд Тръмп се е влошило, пише

...
Състоянието на американския президент Доналд Тръмп се е влошило, пише
Коментари Харесай

Състоянието на Тръмп се е влошило


Състоянието на американския президент Доналд Тръмп се е влошило, написа Венити Феър. Днес сутринта самият Тръмп заяви, че е дал позитивен тест за ковид и стартира лекуване. Изданието цитира двама републиканци от президентското обграждане, съгласно които американският водач имал кашлица и висока температура. Първата дама Мелания Тръмп, която също е с позитивен Covid-тест,нямаласилно проявени признаци.

Предизборният щаб на президента Тръмп съобщи през днешния ден, че всички оповестени по-рано събития от предизборната акция с присъединяване на американския водач ще бъдат извършени във виртуална среда или ще бъдат краткотрайно отсрочени.

В същото време ръководителят на кабине на президента в Белия дом Марк Медоус опроверга изказванията за влошеното положение на Тръмп. По думите му той е показал „ леки признаци “. Медоус добави, че чака Тръмп да се възвърне бързо.

Разпространяващо се огнище на вируса в Белия дом би могло да засегне осъществяването на основни за страната действия, отбелязва кореспондентът на БНР в Съединени американски щати. При неспособност Тръмп да извършва функционалностите на поста си вицепрезидентът Майк Пенс поема управлението. Пенс даде негативна проба за Covid-19.

Положителният Covid-тест на Тръмп идва малко повече от месец преди изборите, в миг, в който акция за вота е в финален стадий, а претендентът на демократите Джо Байдън води в националните изследвания.

Байдън, който по-рано тази седмица бе наоколо до Тръмп по време на диспути, е дал негативна проба за вируса в петък.

Кандидатът на демократите пожела на президентабързо възобновяване и също сподели, че се надява случилото се да подсети на хората да съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР