Състезаващият се за нашата страна Хавиер Ибаниес отпадна в четвъртфиналите

...
Състезаващият се за нашата страна Хавиер Ибаниес отпадна в четвъртфиналите
Коментари Харесай

Боксьорите ни се прибират без медал от световното в Белград

Състезаващият се за нашата страна Хавиер Ибаниес отпадна в четвъртфиналите на международното състезание по бокс за мъже в Белград, макар че взе два рунда в дуела с французина Самюел Кистоюри. Представителят ни в категория 57 кг отстъпи с 2:3 (29:28, 29:28, 28:29, 28:29, 28:29) съдийски гласа. Решението разгневи старши треньора на отбора Жоел Арате и той отхвърли да приказва след мача, а ръководителят на националите Валентин Поптолев сподели за Българска телеграфна агенция, че ще бъде подадена контестация поради крайния резултат.

Ибаниес, който е последният български участник на международното състезание в сръбската столица, стартира нерешително мача, само че го приключи с очевидно преимущество. Арбитрите край кръга дадоха първия рунд в интерес на Кистоюри с 4:1 гласа, само че във вторите три минути по-агресивната игра на родения в Куба български национал даде резултат и това докара до три резултата от 10:9 в интерес на Ибаниес.

В последния рунд Ибаниес продължи да господства и вкара няколко доста тежки удара в торса на Кистоюри, който също сподели доста първокласен бокс. По-добрата игра на българина бе оценена от трима от съдиите - тези от Киргизстан, Република Корея и Ирландия, само че това не се оказа задоволително за национала ни за победа.

В последна сметка арбитрите от Киргизстан и Южна Корея дадоха мача в интерес на Ибаниес с 29:28, до момента в който тези от Ирландия, Швеция и Гватемала присъдиха същия резултат, само че в интерес на французина.

На полуфиналите в четвъртък Кистоюри ще се бие с американския младеж Джамал Харви, който завоюва с цялостно съдийско единогласие против Руджакран Джунтронг от Тайланд.

В другата половина на жребия на полуфинал са Серик Темиржанов от Казахстан, който победи с 5:0 руснака Едуард Савин, а със същия резултат кубинецът Освел Кабайеро Гарсия завоюва против мексиканеца Мигел Вега Барерас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР