Състезателят по сноуборд Радослав Янков и представителят ни в шейните

...
Състезателят по сноуборд Радослав Янков и представителят ни в шейните
Коментари Харесай

Олимпийците Янков и Ангелов се прибраха

Състезателят по сноуборд Радослав Янков и представителят ни в шейните Павел Ангелов се прибраха от олимпийските игри в Пекин.

" Желание за още една олимпида имам на 100 %, сили също имам. Зависи напълно единствено от мен, уповавам се да не престават да ме поддържат, да бъда здрав, да се запазя здрав. Виждате, че при нас границата на тези, които карат, са от моята възраст нагоре, тъй че опитът е от огромно значение и на драго сърце не преставам напред ", съобщи Янков пред БГНЕС.

Неговото 15-о място в паралелния великански слалом бе върхово достижение за Янков на олимпийски игри, както и най-хубавото българско показване в Пекин досега

. " Надявам се алпийците ни и биатлонистите да съумеят да създадат още по-добри класирания. Имат възможностите и в действителност имам вяра в това. Оценявам си представянето високо. Сравнявам го с това, че предходната година бях много зле здравословно и това ми връщане в Световната купа просто ме удовлетворява. Резултатът тук беше добър за мен. Може би не е това, което се чака, само че аз съм удовлетворен и знам, че в случай че всичко върви наред и съм здрав, нещата ще бъдат все по-добре и по-добре ", разяснява Янков на Летище София.

" В интерес на истината Карл караше безупречно през цялото съревнование. Въпреки това мисля, че можех да се преборя с него, само че направих неточности. Трябваше да пожертвам, с цел да го изпреваря по някакъв метод. Не мисля, че трасето имаше някаква огромна разлика, имах късмет и на това трасе, само че по-добрият печели. Направих неточност, неправилност и това ми костваше някакви стотни , разконцентрирах се надолу в самото втурване. Яд ме е за тази неправилност, тъй като аз знам, че когато някой е пред мен, някакви сили се задействат в мен и мога да пожертвам на 110 % и доста пъти се е получавало, само че този път не ми доближи ", разказда чепеларецът за отпадането си на осминафиналите от бъдещия първенец Бенямин Карл..

" В първите дни за тренировки беше минус 23-24 градуса, с вятъра се усещаше над минус 30. Тегаво беше за подготовка, само че след това стартира леко да се стопля и за моя старт беше съвършено време, не е било чак толкоз студено. Надморската височина се усещаше в действителност . Но това е олимпиада, всеки би трябвало да е подготвен, без значение какви са изискванията. Ще ми би трябвало малко време да се отърся от всички страсти. Много и разнообразни бяха - наслада, когато съумях да вляза във финалите, тъй като това беше огромна стъпка за мен. После това отпадане ненапълно ме разочарова, тъй като човешката природа е такава, че ценим всичко, което ни се случва, само че когато си близо до нещо, те е гняв, когато не успееш ", сподели още Янков.

 Павел Ангелов не е удовлетворен от представянето си на олимпиадата.

Павел Ангелов удостовери, че поставя завършек на кариерата си.

" Мечтата ми беше да се класирам в топ 20, да покажа по-добър резултат, не съумях. Не бяха кой знае какъв брой чисти спусканията ми, като цяло не съм удовлетворен от представянето си. Последна олимпиада беше за мен, не съм удовлетворен от представянето си, задачите ми бяха други.

Единственото, което ме задоволява, е по-доброто показване от предходните олимпийски игри в Пьончанг. Реших да спра тук, да дам късмет на идващите след мен да се изявят и те, дотук с моята кариера, ще се занимавам с треньорска активност. Имаме младежи, четири-пет състезатели, които към този момент се оправят чудесно и се надявам да ме заместят добре ", разяснява той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР